Meet This Blog In Facebook !

Monday, May 3, 2010

.memang best jadi student UIAM.

universiti yang paling awal bukak sem = UIAM
universiti yang paling cepat abeh sem = UIAM
universiti yang paling kejap cuti sem = UIAM
universiti yang takkan sama cuti sem dengan universiti laen sejak asasi sampai degree even sampai master/PHD = UIAM

macam aku skunk.
orang laen ngah final.
aku dah sebulan menganggur kat umah.

aku tak taw kenapa.
aku rase sume course kat uia memang susah gile.
even aku course paling cikai dan selalu dipandang rendah sbb susah nak dapat keje,still susah gile nak score.
kalo aku yg ekonomi neyh pecah pale blaja, apatah lagi engineering.
kalo nak masuk uia, mmg kene mintak pandangan senior dulu.
tak leyh nak men buat research kat tenet jeh.
sumpah laen.

and aku baru sedar satu hal.
oke fine.
kaizen mesty cakap aku L.
kahkahkah !

dalam setahun akademik, uia ade 3 sem.
sem 1 & sem 2 = long sem (14 weeks)
sem 3 = short sem (7 weeks)

mase foundation and degree pun same jeh sem dy.
and usually bile dah 3rd degree, student akan wat praktikal mase sem 3.
and u noe what ?

student akan praktikal dalam keadaan poket kering habes sebab sem 3 tade loan/biasiswa.
jadi kalo agak2 nk praktikal tuh mmg kene simpan duet dari sem 2 ag.
pergh ~
masak bhai ~
tapi praktikal tak lame.
7 minggu sahaja =)

hidup kat uia mmg azab weyh.
belum aku cite lagi,kalo time2 guard2 neyh meroyan nk menyaman student.
belum cite ag free zoo yang ada kat mahallah.
hal admin lagi.
kalo rase mmg suke cabaran yang maha susah, ahlan wasahlan.
kalo tak, jadi la macam kawan-kawan aku yang tuka ke uitm wat dip setelah kantoi tyme asasi.
aku pun nyaris nak kua uia.
pergh ~

6 bantah cakap cikgu:

ageeba said...

ye ke cam tu skali??
i ada apply uia, buat asasi bahasa inggeris. tapi x dapat lak. memang sedih ah, sebab impian memang nak study kat situ. huhu

Manager Tandas KLCC, Takamine Kiyomaro said...

yup gua sokong lu beb,lagi satu inilah universiti paling banyak telan duit orang,kopak beb

syazaazleen said...

uihh, takott wehh nk pgy ctu~ bwu jew dcide nk pgy ctu ;((

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

cm mnakotkn je...uia mang susah nk dpt lar...
mang tringin smbung stdy sana tp nk wat cmne an, xdapt...
u're lucky sb dpt smbg sana..

Sizuka said...

haha.
agreee weyh.
tak suka pkguard. pastu mahallah aku banyak giler monyet dengan hanjinggg.
hadeihh. scaryy.

tapi even mcm mana pon, aku tetap berbangga jadi student UIA. heheh

I n n z said...

ageeba : yew2. mmg cmtu kat uia.

manager : sabo yew ;p

syazaazleen : pergi jeh. tapi kene kuat. lalala ~

bukan sindarela : mmg ssh nk dpt nk ssh gak nak survive kat c2 ;)

sizuka : ritu siper aku kene makan anjing kowttt ~
dah r anjing besa kambing.