Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, May 19, 2010

.berita PENTING !!!.


hye uolz !
uolz ade nmpk sebarang perubahan tak kat blog i rini uolz ?
ape ?
uolz x nmpk ?
itu tandanya uolz akan .......
uolz jawab la sendrik.
hehe ;D

i dah buat tabs la uolz.
haa besar punye i highlite.
hoho.
mmg ini yg i carik.
before ni ade gak i cari tutorial tapi macam leceh jeh.

pastu i switch ke blogger in draft.
i tak suke sgt pakai blogger in draft neyh.
sbb lambat load.
tambah plak dengan tenet secepat siput neyh.
mmg tak la i nak gune in draft kan.
kadang2 je tyme nak edit template, baru i switch ke blogger in draft.
uolz mesty dah taw kan ?
i jeh yg lumpy.
sobz sobz sobz =(

pastu i tengok kat PAGES.
boleh dijumpai di layout -> page element -> add gadget
binatang apakah ini ?
i gegodek la.
tibe2 dy jadi tabs uolz.
melompat2 i.
oke itu melampau. behave je tas kusi.
pastu i tak taw cene nk tambah tabs.
i bace la manual yg blogger sediakan.
tup tup ~ jadilah la tabs i yg comel neyh.
dah ta yah nak semak2 kat depan blog lagi.
hehe ;)

kalo uolz nak cari tutorial tak seberapa, klik jeh kat tab tutorial.
ade i sediakan senarai.
kalo uolz nak i buat special entry tyme bday u nanti, tingglkan kan bday uolz kat kat shoutbox.
nanti i tambah kat dalam tabs birthday blogger tuh.
oke ?



p/s : sile bace dengan nada gedik dan ala2 pondan. awwww ~! [goli tokak den.]


ade pape nak taw, jangan segan silu untuk bertanya.
sekian, thank you.

9 bantah cakap cikgu:

Amalina E Azmi said...

wawawa cantek sesgt...nanti nk try buat jugak lahh...hee tanx for the info :)

Amalina E Azmi said...

wawawa cantek sesgt...nanti nk try buat jugak lahh...hee tanx for the info :)

Hizami Rahim said...

wah. bagus la tu. hehe.
ade kemajuan.
;)

R.K said...

makin cantik lah blog lu , ghua jeles .

I n n z said...

amalina : oke3 ;D sile try ;D

hizami : thee ^__^

r.k : aha ! ngade, tak cntik mane pong.

hakimfaridzul said...

wah!!!!

semakin maju!!!

tahniah!

I n n z said...

hakim : maceh3 ^__^ (rase mcm menang award plak.)

r-mean said...

nice blog!

I n n z said...

maceh ;)