Meet This Blog In Facebook !

Thursday, May 6, 2010

.layak kah i yg free hair ckp psl neyh ?.

trend kan skunk pompuan suke bersanggul tinggi macam ala-ala orang arab.
tapi taw tak bersanggul tinggi itu tak boleh ?
haaa ~

i taw uolz suke wat sanggul sbb suke tudung tuh hanging kan bile korunk gerakkan kepala.
macam uolz yang free hair yg suke ikat rambut tinggi.
macam i dulu-dulu tyme rambut panjang.
besh kan ?
hOhO ^__^


admit la dulu tyme rambut panjang, aku suke jeh wat sanggul.
tapi skunk da x goma dah.
sbb rambut dah pendek and i merempit g kelas.
kalo buek sanggul mano nak muek palo masuk helmet.
kan3 ?

aku taw psl mende neyh pun mase aku final sem foundation.
sorang rumate i neyh cantik, kaki mekap.
rambut dy panjang gilosh.
rimas plak i tengok rambut mayang mengurai dy tuh.
bile pakai tudung mmg bersanggul la.

satu hari tuh rumate i yg lagi sorang gosip2.
dy cakap "dak laki suke cakap pasl si XXXX tuh sbb sanggul dy tinggi. kan tak boleh dalam islam"

ala, uolz taw je lah unibersiti i neyh kan islamic.
ramai ustaz.
hikhik. =)

sejak tu la baru i taw yg sanggul tinggi tak boleh dalam islam.
ade lagi sorang rumate i pun panjang gilosh gak rambut dy tapi dy tak pernah sanggul.
upenyer ade sebab.
oke la. ~
tu jeh nk cakap.







adios !

11 bantah cakap cikgu:

hakimfaridzul said...

hurm...
kenape tak boleh??
sebab???

Hizami Rahim said...

encik hakim,
lelaki tak boleh tahu bagaimana keadaan rambut wanita.
boleh mendatangkan dosa.
sama macam kalau wanita tu free hair.
erk.
betol ke?
;)

as sahar said...

apa kata awak kenal kan rumate awak tu pada saya..tau lah mcm mana sya nak gunting rambut dia...ekeke..

Ery Farieha said...

mmg x boleh
siap ade dalam hadis kan?
sebab kalau bertudung tp buat sanggul tinggi2, org blh tau la kite ni rmbt pjg.

KaiZeN SHiNoBi said...

setuju..!!!

rambut tuh kan aurat?

same je kalau pakai ketat2...

mana leh nampak aurat wanita, ahaks...

sekali xpe, rezeki, kedua kali? berkali2? fikir sendiri... ahaks

I n n z said...

hakim : hizami dah tlg jwbkan ;)

hizami : tq ;)

as sahar : sy dah tak jumpe dy dah ;D

ery : btl3 ;D

kaizen : btl3. ;p

Adziim said...

Owh, baru tahu pasal perkara ni.

Amalina E Azmi said...

a'a mmg x boleh pon. same saje dgn pakai pakaian ketat. erk. hehe

sbenanya sy x suka tgk perempuan bersanggul tinggi pkai tudung esp tudung2 moden skg..seryes x cantik. no offense lah kwn2 ;)

Pipi Muncet said...

kalau bersanggul sama macam tak pakai tudung.dlu saya pakai tdung yg ada inner mcm mak arab tu. n rambut sy agak panjg.so sanggul lah.lps baca dekat satu blog psl tu. trus simpan tudung pelik inner warna warni tu buat kenangan hehe.

I n n z said...

adziim : t gtaw kat org laen eh ;)

amalina : org skunk kn pakai tdg sbb nk melawo. hehe ;p

pipi muncet : ouh inner yg melekat kat dahi tuh eh

penarek becha said...

adeh, ai bawu nak wat sanggullll..

cih,gedik plak ak ckp mcmni.