Meet This Blog In Facebook !

Thursday, May 20, 2010

.bila blogger bergaduh,ramai yang jadi batu api.

bace tajuk.
mesti ko expect something hot kat sini.
aku ngah hot la neyh.
nampak tak muke aku tengah berapi neyh ?
ko hengat aku nak melawak macam selalu ke ?
erk ? ko lawak ke pompuan ?

sejak wujudnya medium perantaraan untuk blogger iaitu GB,macam-macam hal berlaku.
sorang start wat hal, sume sebok nak tumpang sekaki.
sebok nak tumpang glamer gak.
mule la nak backing blogger tuh.
mule la nak kondem blogger neyh.
makin hari makin teruk.
tak rase berdosa ke mengapi2 kan org.
cukuplah sorang jeh yg wat hal.
ta yah org laen sebok nak jadi pemberita.
mesti ko harap, ko wat ulasan, ko akan dpt traffic.
pastu byk la ping blog yg tajuk ney ala2 same.

SILA INGAT BALIK APE TUJUAN KO BERBLOG ?

bukan salah GB , ini sume berlaku.
GB tuh dah cukup bgs.
thumbs up untuk KONG.
tujuan untuk blogger kenal antara satu sama lain.
BUKAN DENGKI MENDENGKI DAN BERGADUH !
haih ~

tak salah tok korunk express pendapat korunk.
suka hati la ko la.
aku pun gune blog tuk tempat luah perasaan.
yg aku tak puas hati neyh.
si tukang komen @ penyimbah minyak kat api.
jadah ko api2 blogger ?
TAK PERLU OKE.

biaq pi depa la nak habaq apa pun.
itu pandangan dorunk.
yg korunk nak cucuk2 tuh nape ?
aku bace komen sume stok nak api-apikan bloggers.
mule la nak tambah-tambah fakta yang tak sahih.
adoi.
bila nak matang ?
umo jeh da 20++ tapi bila bergaduh macam budak berebut buah jambu dalam iklan kat tb.
mana gaduh secara matang ?

aku pun tade la bagus sangat.
ade gak aku cakap aku tak suke blogger tuh, blogger neyh.
ade gak aku pi komen kat blog yg dok tak puas hati dgn blogger tuh cakap yang aku tak suke blogger tuh.
tapi tade la sampai nak bg info tak betul.
yang hang p korek segala personal dy buat apa ?
itu dah menceroboh namanya.
respek la privasi org.

blogging secara aman tak boleh ke ?
kot ye pun nak bg komen/pandangan peribadi.
tulis la eh taip la dengan berhemah.
secara matang.
bukan dengan cara yang menunjukkan anda seorang kanak-kanak.
oke ?
kalo rase ko komen stok2 untuk menokok tambah cerita tak betul, ghonti an la.

aku nak berblog dengan aman.
aku nak buat kawan kat blog.
aku taw most of bloggers adalah org yg terpelajar.
yang blaja tinggi.
bukan org yang sangkut skola.
bukan mat rempit.
bukan pencacai jalanan.
kan ?


waaaaaaa ~~~!!!
mana keamanan ?
mana kebebasan ?

nak ngadu kat oranglidi.
oranglidi, tgk la pe dah jadi dgn blog neyh.
sume nak gaduh2.
sume nak dengki2.
tak berhelmet eh berhemah lgsg la.
=(

ouh ye.
aku tak pernah gile traffic.
aku cume gila komen.
jadi sile komen.
pasti kan berhemah.
kalo tak, aku suh ikan aku masuk dlm idung ko.

aku mmg anti blogger pemes.
aku layan blogger yg setaraf aku jeh.
yg follower 8 org.
macam blog aku.

jadi, yg pemes, jgn msk sini.
tak nak layan.
hanya kak jemah dan abg zack aje di benarkan.
bweeeekkk ;p
















lapar pulak.
nak goreng kentang lah.
tata.

25 bantah cakap cikgu:

natsumiDyla said...

hehh. kak innz. banyak nye 8 org kak innz tu. ;P

Syamsul Muhaiyudin Bin Musa said...

125 awak laju sangat ka.. hahah..

I n n z said...

tetinggal plak perkataan darab dengan 50. hehe ;)

Captain said...

perasan gak ngan bebende cam tu.. tp mls amek tau sgt.. wat2 cam xdgr,, eh slp,, xnmpk..

** sabar2.. put a smile on ur face.. aaa,, suwittt pun *wink2

saya_arief said...

aku nk jadi pemadam api..
boley..?

rObin@ayuE said...

8 org...ermmm urmmm....ermmm confius seketika..hakhak..

apa cita ni blogger gaduh??ohh sgt la ketingglan zaman...aku tak taw pon..hehe

miss hav0c said...

aman damai sejahtera negeriku tanah airku!

hahahaha



pewit lnnz...


KONG da tuka nama jadik KON haha iye betul tgk kt kapet

Ery Farieha said...

hahahha
anti blogger pemes? sep3 tom3. tapi x la sme =D

I n n z said...

syamsul : laju la syam ;)

arief : boleh sgt ;D

captain : hehe ;) ^__^

ayue : ala, ade. blogger pemes tuh. ;D
miss : dah tuka dah ;)

ery : but mostly la kot. xD

Hizami Rahim said...

ahha.
biasa la tu.
semua nak ikut kepala masing2.
semua ingat diri hebat.
haish.
;)

Arief Arf said...

haha..
biasa la kan.
macam mana melayu nak maju?
cewahh

abes, aku xleh dtg dah ke?
aku kan blogger pemes.
*perasaan tahap gaban*

mie said...

semakin menjadi2 isu ni....
lega rasanya bila xfemes...
xde la gossip dan cemburu buta..
maintain low profile...
mcm blog ni..
ahahhahaaa

jane said...

Innz~

hahhahhahah
bukanlah
ni adeq angkat aku NAJ HEBAT ajar aku suh buat komen mcm tu...dia guna 2374 kat blkg

hahahhaaha

ni blog dia
http://superbtitanium.blogspot.com/

sila skodenk blog beliau
ngahahhahah




p/s :dunia blog tk besar mana pon
yg pntg, kte buat hal kite sudah;)

gdnite innz

I n n z said...

hizami : ssh kalo ade sikap begini kan ? ;D

arief : agak2 blogger pemes, ta yah dtg dah ;p

mie : haha ! blog neyh tade mende pun mie xD

cik bunbun said...

hahahahaha 8 orang tawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!! hahahahakkkk


eh bunbun ni setaraf tak? iskk. kekeke

kdg2 malas nak layan gado2 ni. masuk GB, ping, lepastu bla. ohhhh >_____<

I n n z said...

jane : skodeng dah =)

bunbun : 8 darab 50 . hehe =)

kaizen shinobi said...

nseb bek aq x femes... hahahha...

leh masuk kat blog sifu... hehhe

karim jabit said...

blog aku xde follower pun

Raybond said...

tertingal.. tmbah kwan n nuff.. =p

Raybond said...

hehe.. panjangnye dia punya entry kali nie.. =)
tpi ada betol gak semua tu kan.. kita berblogger nie nak tmbah kwn, bukn cri musuh.. =)

♥Hernee Nazir♥ said...

biase la tu ek..yg pnting kte ikut cara kte sndiri..

I n n z said...

kaizen : dan2 x pemes. haha !

karim jabit ?? aku pk sape ah .

ray : terlebeyh type plak. hehe xD

hernee : baek =)

hakimfaridzul said...

ye la tu followers 8!

agagagagaga

haih, aku yang newbie ni pun terkejut sebab die orang gado2 pasal blog je!

bukan boleh bawak mati pun blog ni!

ingat hape, nak update post time kat dalam lubang kubor?haih~

tetiba aku turut emosi!

i follow u~

wakakakaka

Nurul_HaWa♥ said...

aduh..panjang lak ayat ko...

I n n z said...

hakim : aah, btl3. tah pape kan ?

hawa : bukan selalu. hehe =)