Meet This Blog In Facebook !

Friday, May 14, 2010

.jangan buat 7 perkara neyh kat facebook.

hola !
selamat pagi.
as usual,aku baru bgn.
kahkahkah !

bukak2 je yahoo, nmpk perkara neyh.
jadi macam menarek.
nak share lah =)

aku kopi paste je la eh.
dalam english bhaii ~
mls nak translate.
korunk kan bijok2, mesty phm kn ?

aku dah translate dah atas nasihat Hizami gune google translate.
^__^

1.menggunakan password yg lemah.
  • -Elakkan nama atau kata-kata sederhana
  • -Kata laluan mesti mempunyai sekurang-kurangnya lapan aksara
  • -Masukkan nombor atau simbol di tengah perkataan

2.letak full birthday kat profile (aku buat kot)
  • -Ini adalah target ideal untuk pencuri identiti, yang boleh menggunakannya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai anda dan berpotensi mendapatkan akses ke bank anda atau akaun kad kredit.

3.Kawalan menghadap privasi berguna (tak taw nak wat cene)
  • -boleh hadkan penggunaan. macam hadkan kawan,photo tag etc.

4.post nama anak kat caption gambar (aku takde anak ag. hehe)

5.gtaw yang korunk akan keluar rumah.

6.membiarkan search engine jumpe profile korunk
  • -Untuk membantu mencegah orang-orang asing dari mengakses halaman anda.

7.membenarkan budak-budak bawah 13 tahun gune FB tanpa kawalan (nie keje hadik2 la neyh.esh3)

okeh.
nak g tuka pasword.
nak ltk passwrod neyh --> nur1706farahin90 .
cool tak ?
HAHA !
itu sajork.
credit --> Yahoo !


8 bantah cakap cikgu:

hakimfaridzul said...

thanx sharing innz!!!

makin hebat ye followers anda!!!

tahniah!!!

gambate!!!

Hizami Rahim said...

hehe.
baru baca kat yahoo.
neway kalau u translate mesti lagi best.
;)

nabilah_2908 said...

hrumm...betul gk tu...tp kalau dok letak passwrd pnjg2 takut lupa lak..huhu..

but..great n3... akan diperbetulkn sekarang.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ANAK BAPAK

I n n z said...

hakim : welcome. ;D esh3. ne de ;p

hizami : sdh di translate ;)

nabilah : oke ;D

Izz said...

hoho.
fb sgt merbahaya.

Anne Boleyn said...

wahh~ thanx 4 d info.. especially bab password tu. hehe :)

helena's said...

aduh tak penah terpikir pulak innz..hahaa

tenkiu!

I n n z said...

izz : btl3 ;D

anne : ur welcome anne ;)

kak hel : welcome ;D