Meet This Blog In Facebook !

Saturday, May 22, 2010

.pedih siot.

selamat malam.
aku ngah mood sedeyh neyh T__T
dah masuk 48 jam F diam jeh .
oke fine.
dia dah lupe kat aku.
T__T


abaikan perenggan di atas.
tapi aku pasti ko dah bace kan ?
HAHAHA !

mase kecik-kecik dulu pernah tak ko kene marah dengan mak ko sbb ko nyibok nak dengar persatuan mak-mak bergosip ?
aku harap ko paham ape yg aku tulis neyh.
tak paham, wat2 je paham.
aku ngah sedeyh neyh.
haaa ~ kang ado yg banjir lak.

mase kekecik dulu.
aku salu kene marah.
sebab dok nyebok dekat ibu bile ibu dan kawan-kawan mahu berborak di kala petang.

"pegi la maen kat sana tuh. jangan sibuk org tua-tua nak bercakap"

tapi itu doluuuuuu.
skunk aku dah besar.
dah boleh join persatuan mak-mak bergosip.
hehehee =)
kadang-kadang kalo aku tak join, mak-mak yg akan panggil aku join bergosip.

tapi paling tak syok.
bila ngah sesedap rase coklat bergosip,ibu aku bukak cite pasal anak-anak.
hadoi ~
time neyh aku rase nak lari jeh.

memule cite pasal pinggan mangkuk, piuk belanga,dapur,langsir,cadar, bla bla bla.
pastu cite sal jiran sebelah,apek jual sayur,mak munah karipap,tijah leman janda hot.
pastu cite sal PTPTN, biasiswa,matrix,universiti,diploma,politek,smbung degree.
pastu cite sal ....................................

"Farahin neyh sejak masuk gombak jeh gemok. kat matrikulasi tak gemok ceni. sejak ade motor,p kelas nek motor, dah kurang berjalan, sbb tuh bdn naek" suara ibu.
"aah, ain dulu tak ceni. kurus kecik. same dengan iti dulu haa.baru2 neyh jeh" suara Mak Tam.
"haah ek. dulu kurus jeh." suara Cik Ros.





itu baru aku.
belum masuk cite adik2 aku laegi.
laki pun tak terkecuali maa.









aku bangun perlahan-lahan.
pedih bile terkenang zaman silam.
bdn kecik.
solid molid.
kurus keding.
OUH ~!
pedih2.
T___T

16 bantah cakap cikgu:

kaizen shinobi said...

hahahhahahhahahhaahhahahahhahahahhahaha


okeh... tuh je aq nak komen.... hahahahahhahahahahhaha

Hizami Rahim said...

ahha.
aiyoh.
takpe.
cuba muntahkan balik apa yang dah makna tadi.
insyaAllah kurus la nanti.
ahha.

tak perlu nak kurus sgt.
;)

cik bunbun said...

HAHAH. tak pernah join geng gosip ni. haiyoooooooooo. mak bunbun sebosh keje manede geng gossip.

ajak bunbun join oke tak? muehehehehe. tetibe perahsan cam dah layak nak join ekeke:P

I n n z said...

kejam lu kaizen. lu tunggu. lu tunggu. hahaha!

eh zami, tu bulimic. cannot3. xD

En iLham said...

xdelah gemok sangat...chuby pun best jugak ape..chomel tau

singgah pula ke KAU ILHAMKU
CARA PARKING 'TERBAIK'

mira ellyna said...

haha.
sabar jelah

AISHA SAAD said...

waah shiokk!
mak aku tak gossip2 derr.
asyik2 ajakk pi surau! mals denn ni haa.

ehh kau berisi ke??
tengokk biasa jekk.
tengokk mukaa la blom knal lagik. hekehk

Sendra said...

kegemukan selalu jadi masalah besar kepada golongan wanita..kenapa eh?

I n n z said...

bunbun : haha. jom3. gegosip sesame xD

ilham : tak comel lah xD

mira : haha. baek =)

ஐ Nurul-chan ஐ said...

tuu la pasal,
time kicik2 duluu2,
badan kicik jep,solid molid,
biler da besar,
gemok chubby. aaaa !!! -,-'
saya ta suke tol,sobs3 :P

syirah.ezanee said...

huhu..arap bersabor yepp,kite semua sme..XD

Nurul_HaWa♥ said...

abes la....
pasni mst ko g class sambil joging!!!
pastu smpi class peluh2...


pastu ptg2 g men lari nek turun tangga....
pastu diet x mkn nasi...
fuyooo...cayalah!!!

hakimfaridzul said...

bahahahahaha

nak gelak kesian, tapi nak gelak juga!

ekekekekeke

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

dulu kau kurus ker?hahaha.dari aku start baca blog kau sampai kau masuk uia macam sama jer.hahaha.eh ker aku baca blog kau masa kau dah masuk uia?pening pening

I n n z said...

sendra : sbb kalo gemok, org tak pndg .

aisha : sile jgn terpedaya dgn gambar. gambar sume penipu. kahkahkah !

nurul : payah untuk menerima hakikat . kan ? hehe xD

syirah : baek =)

hawa : agak2 lerw weyh. mmg tak ah xD

hakim : jahat. hahaha !

I n n z said...

ceh3.
mmg la.
dulu mase matrix,aku kurus oke.
menten 45kg.
hehe xD