Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, May 4, 2010

.memang best jadi student UIAM. (part II)

kawan aku nk quit uia sebab rase dah x leyh bawak.
engineering. (course yg aku rase mmg ramai convert course/quit terus )
ini bukan kes pertama yang aku dengar.
memang uia tough.
sebab tu aku kata kene kuat.
tak caye ko leyh tanya kat manager tandas/kaizen/mili/sizuka.

macam aku cite dalam entry lepas --> yg neyh
aku pun hampir kantoi dr uia.
kalo aku la kua uia, mmg aku merempat tepi jalan.
tamo dok ngan family dah.
malu sial.
seantero kerabat taw aku masuk uia.
sape la yg dok canang-canang aku masuk uia tah.
haih ~

kawan aku yg laen cakap eh bukan dy jeh ramai lagi yg cakap.
"nak masuk uia susah dowh"
kire aku beruntung la kan ?
hehe ^_^

kalo da susah bagan survive kat uia.
pastu kua menganggur.
memang WTF 1706 la kan ?

pastu aku pun gegugel la 'graduan uia menganggur'
pastu kua article di bawah.
50,000 masih lagi menganggur.
pergh.
ramai tuh.
tapi tu berita tahun lepas.
hikhik.

pastu bace2 lagi.
pastu rase berbaloi sebab......
haa ko bace la sendiri.
yang aku highlight tuh sangat penting.




credit : sini
*sile klik untuk pembacaan yang lebeyh jelas.*









sijil uia tuh sangat mahal. - kawan aku cakap.

7 bantah cakap cikgu:

shafiq said...

awak student uia jugak ke? ambik engine? saya pun. asal tak pernah nampak..huhu..

I n n z said...

eh bukan. saya econs. kwn sy engine.

SyAmSuL AnUaR said...

susah2...

KaiZeN SHiNoBi said...

ahaks... bersetuju dengan ko...

hahhaa...

graduan UIA menganggur? x penah dengar lak..

tuh memilih kerje tuh... ahaks

Anonymous said...

ayo..smua pun susah..mano ado yang sonang dik dlm dunia nie..smua susah...eyh..student uniten mana ado yang menganggur pun..2 bulan lebih komfem dpt keje.ada tu belum grad tp dh ada keje..tak caya?go and find it~

milimilo said...

masuk uia wajib blajo arab.spesyel la tu =)

I n n z said...

syamsul : susah sgt.

kaizen : tak pnh dgr kan ? thee ^_^

anon : ala~ kite x ckp pun u laen x de dpt keje.

mili : btl3 ;D