Meet This Blog In Facebook !

Saturday, May 22, 2010

.Tutorial : Button Komen Blog.

hola !
selamat petang.
skunk pukul 6 yew.

kete dah balik umah =)
dah kilat2 kete aku. eh kete ibu. ^__^
g anta cat jeh.
thee ^__^

oke.
akunk aku macam blank.
tak taw nk cite ape.
jadi, aku bg tutorial je lah eh.

ade antara korunk yg blog nye tak boleh nak komen.
aku cube cari solution.
and aku dah jumpe.
hope betul la.
kalo tak, aku bg ajaran sesat plak.

oke.
meh blaja.
duduk diam2 depan pc/lappy anda.
jangan bangun even ko rase nak terkencing pun.
HAHAHAHA !

lambat plak nk upload gambar.
aku tulis je lah.
haih ~

LAYOUT -> PAGE ELEMENT -> BLOG POST KLIK EDIT -> KLIK KOTAK KE EMPAT -> SAVE.
neyh dr R.K. maceh3 ;)

dashboard> setting > comments > comments (show)

dah siap =)
kalo x jadi gak, gtaw aku yew
^__^

11 bantah cakap cikgu:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

adoi besar nak mampus printscreen kau.hahaha

I n n z said...

dah tak letak dah.
hehe xD
td aku msk en code, tak upload.
;D

R.K said...

babe , yang kotak tu mesti (wajib) ada , tapi kalau tak boleh gak nak komen ..

dashboard> setting > comments > comments (show)

dashboard> setting > comments > Comment Form Placement (pop-up windows)

oke ?

Nurul_HaWa♥ said...

huarrgggghhhhhhh.....


ngantuk nye bace cikgu wat tutorial nie.....heheeh

I n n z said...

r.k : tq2 bro. ;D

hawa : ceh3. kecik ati cikgu. hukhuk . hahaha !

Nurul_HaWa♥ said...

sory2 cikgu...hehe

zool said...

lain kali tunjuk gambar sekali.. senang nak belaja

I n n z said...

hawa : bg coklat lah. haha.

zool : lmbt nk upload.

cik kina ツ said...

wuaa, da buat. tak boleh jugak laa.

link 'post a comment' tuh tade wlpun dah buat.

Syed Fauzi said...

@I n n z

kecik kan je resolution gambar tu baru cepat nak upload =)

Shira said...

tengss yeah innz. sy baru tao sy punye blog tak buleyh komen. and now da buleyh! tengsss alot!