Meet This Blog In Facebook !

Monday, March 22, 2010

.Shahir AF8 pelajar UIA.

ini profil yg aku copy kat carian google.
khabarnye dy budak uia.

PROFIL SHAHIR
Nama Penuh : Ahmad Shahir B. Zawani

Tarikh Lahir: 5 September 1988

Tempat Lahir: Hospital Besar, Ipoh Perak

Umur : 21 tahun

Jantina: Lelaki

Bangsa : Melayu

Agama: Islam

Tinggi : 168cm Berat : 65kg

Status Perkahwinan: Bujang

Pekerjaan: Pelajar Pusat Asasi UIA

Pendidikan Tertinggi: Diploma (Kejuruteraan)

Adik Beradik: 5 orang (pertama)

Hobi: Merancang masa depan.




uia takde diploma kejuruteraan ye.
harap maklong maklum.
ingat ni uitm ke ?












lawak btl bile bace.
sape yg bg info neyh.
shahir sendiri ke ?


Credit to : Blog ini

55 bantah cakap cikgu:

ceLy. said...

haa. tau tape!! :D

cik EPAL said...

kat uia ada diploma rupanya. haha :D

I n n z said...

cely : tah pape en ;p

cik epal : tah sesat mane dip tah la ;p

Anonymous said...

he was a uia student..
ade org cakapler...

Anonymous said...

shahir mmg bekas pelajar uia...azalino dr kump saujana sendiri maklumkan yg shaher adalah bekas kump saujana yg diuji bakat masa dia masih study kat uia. dan satu lagi shaher quit blaja sbb masalah keluarga...kire kalau dia ambik ijazah, mgkn x dpt nak sempurnakan ijazahnye. saya bukan pelajar uia so saya x tahu la uia ade ke x diploma kejuruteraan tu... boleh bace info shaher yang lebih detail. salam....

I n n z said...

uia tade diploma.
ade asasi ngan degree jeh,
btw, thx for the info =)

Anonymous said...

shahir join saujana masa dia stdy kat uia pj..dia masuk UIA pj tahun 2006..masa 2007 join saujana dia terlalu bz smpai byk tertinggal stdy..so,x silapnya dia kena dismiss...xtau la kot2 dia apply re-admission ke x..tp rasanya info diploma kejuruteraan ni salah reporter atau produksi AF kot..maybe dorg ingt asasi kejuruteraan sama dgn dip.kejuruteraan...

Anonymous said...

yap.saya stuju uia takde dgree. like anonymous len kate die ade mslh keluarga. benda tu betul. mase kat asasi uia pon die kn extend pon betul. n die stop mase 1st year dgree. rezeki org kite tak tau kan. he never said die ade diploma.sbb die mmg tak hbs blaja. myb ade slh phm kan..just nak tmbh2 skit2 mklumat




-greysanatomy

Anonymous said...

hey..
u guys sume neyh nmpk sgt la bkn bdak uia.. tp ckp jer lbeyh cam taw sgt uia uh..
f0r ur inf0rmati0n..
ap yg ditulis ttg shahir adlh bt0l..
ta de tipu..

dkt uia..
mmg ad dipl0ma..
they didnt call dipl0ma..
tp digelar sbg undergraduate..
fhm??
s0..
dun act like u kn0w a l0t but actually u d0nt..
i am a fren 0f shahir..
thats y i taw..
npe shahir msih d pusat pngajian asasi is bec0z 0f pr0blen dy dgn pngajian..
s0, ta yah la k0rg nk berlagak 19 ta0n da ms0k main camp..
ta gne..
stiap 0rg ad rzki nyer..
beza cpt atau lmbt..
dkt uia mmg ad kejuruteraan..
klu k0rg ta cye..
ap kte k0rg g la dkt uia uh..
cri mklumat..

lastly, jgn mngata org klu diri sndiri tak terkata..

afeeqah1991 said...

salam

afeeqah1991 said...

salam..ehem2..
sy student uia gak..
ermm..
mmng kalo pust asasi uia..
kite pggl undergraduate..
n die setaraf ngn dip..
so thts why la shahir ltk dip. engineering..
xkn degree kot..??
almost masyarakt malaysia tau diploma n degree jer..
kalo ckap blaja kt foundation centre..org msti tnye amik dip ke dgree..??
so shahir nk senangkan org,,
ckap dip sudaa..
okeh..
salam..

kaizen said...

nih lagi sorang...

sekali aq shoot padan muka...

ape daaa sengal tol, memalukan laa...

CIK KAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UIA MEMANG ADE DIPLOMA TAPI BUKAN ENGINE!!!!

NAK AMBIK DIPLOMA UNDER UIA, PEGILAH MASUK IIC

INTERNATIONAL ISLAMIC COLLEGE

APE DAAAA

nak mengaku uia, dip, matrik, asasi, degree pown xtaw... malukan aq je...

bkn shahir said...

haha..

anon yg kta mmbe shahir tu la plg lawak..undergraduate tu ijazah sarjana muda la yg..dalam bahasa mudahnya degree..klau kt pj tu org pnggil matrix..klau abeh blaja kt sna pon dapat sjil matrix sahaja..dan xsetaraf pon dengan diploma..blaja setahun setngh bagi yang power bi dan 2 tahun bg xpower bi..xkan nk samakan dgn diploma yg 3 tahun..

uia mmg xdak diploma.dan iic tu plak bkan uia..anak syarikat uia sahaja..private collage..dua benda yang berbeza..

mybe bkn salah shahir kot tp yg lawaknya suma fans yg nk ngaku kenal la bagai.maybe salah info..hahaha..

kaizen shinobi said...

yup, memang pun bukan uia, tapi kolej under uia..

kolej tuh r yang menawarkan diploma under IIUM surveillance....

aq maksudkan mcm tuh...

aq stuju ngan ko tentang fans shahir...

smua dok ngaku kenal.... dah tuh? malu je..

ape daa..

Anonymous said...

salam...
aish..nk bising2 nape???
kite x tahu true story cane kan..
yg salah info pun satu hal..
yg komen kononnya tahu pasal uia pun 1 hal.

nak trgelak aku bc....
klu x tau psl uia x pyh ckp..silap info malu plak...klu yg x tahu apa boleh konfius dgn korang punya info.
stengahnya mmg btol...
iic bwh syarikat uia..
kat situ ada diploma...
uia TAK ADA DIPLOMA...
klu nk tahu uia ni kira ada suma...
tp rs x kisah la klu ada yg ckp diploma kat uia..stengahnya mmg ckp mcm tu..walhal kolej je..

klu ada org ckp taska ngan skolah uia pun x pyhla nk terkejut..mmg ada..
tp tu suma under swasta....
nma je uia..sbnye uia kan suma org tau

ouh2..lg 1..uia bukan fully gov tau..
swasta gak...
aish..len kali sila bt research ye...yg ngaku uia plez amik berat sal ur university...

k..salam..

Anonymous said...

Department of Engineering
Centre for Foundation Studies
International Islamic University Malaysia
Jalan Universiti
46350 Petaling Jaya
SELANGOR DARUL EHSAN

-asasi UIA mmg ada Engineering-
ko ni menda ah...
lau pasal dip ak x tau ah...
tp lau u r truly UIA student ko mmg ah tau Asasi dia ada Engineering...
Skang sapa yang malu

Anonymous said...

guys, snk ckp jap. UIA ada diploma actually, kpd sape2 yg taktau. tp dia open only for lecturers dan kalau tak salah,untuk post grad jgk. shahir ckp mcmtu mungkin sbb kalau dia bgtau org dia dr asasi uia, msti org tak paham sbb org nk tau awak tu ade diploma ke, degree ke, master PhD. bukan semua org paham education system yang kebanyakan kite tau. makcik2 pakcik2 confirm tak paham kot ape bende asasi ke matriks.

oh satu lagi, asasi sama dgn matriks, dan bukan diploma. tp mungkin die senangkan cerita atau mmg tersalah. tak kisah la kan. yg penting die dr UIA. :PPP ------Miss M

ahmad said...

salam, 1stly, dkt uia mmg xde diploma ok. diploma hanya ditawarkan di kolej islam antarabangsa ( IIC) dekat jalan gombak, pusat asasi UIA hanya menawarkan kursus matrikulasi sahaja sebelum melanjutkan ke peringkat degree di maIN cAmpus UIA gombak.. honestly, shahir just finish up dia punye matrikulasi di uia..bukan diploma..perhaps, pihak AF dan astro nak jaga imej shahir diorang statuskan shahir as diploma engine not as maticulation student..ala korg paham2 je la kan..

anwar- final year communication engineering UIAM..sekian

gud luck shahir..gunekan peluang yang ada ni untuk masa depan ko ye..

aku support dak uia..shahir mantop..

Anonymous said...

Ahmad: uia ADA diploma.
you might want to check this out. tp xsure semua course offer tak diploma. peace&love. --- miss M (;

http://iiu.edu.my/irkhs/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=602:diploma-human-sciences&catid=171:diploma-programmes-&Itemid=87

Anonymous said...

UIA TKDE DIPLOMA LAHH!!! adehh sape yg berlagak mcm bdk uia nih... uia offer asasi n smbung bt degree trus jerr..

-law student, cfs iium

Anonymous said...

hahaha...kelakar la pe yang nk di kecohkan...

tp untuk pegetahuan semua kelulusan daripada matrikulasi atau pun pusat asasi adalah setaraf dengan diploma ya..

sijil matrik setaraf dgn kelulusan diploma..kita boleh gunakan kelulusan matrik untuk menyambung pengajian di peringkat ijazah begitu juga diploma..cuma cara pengajian saja berbeza matrik hanya setahun...

saje nk menyibuk x de kena mengena dengan dengan yang hidup atau yang mati...salam..

Anonymous said...

ape hal la nak kecoh2...
glabah je sekor2...
bnd camni pon nk menggelabi plak..
pegi stdy lah
patut la korang ni xleh g stdy oversea,sbb prangai korang kuno!
ngn uni pon nk bangga giler2,org y stdy oversea tu pon x bangga giler babeng cam korang ni
mmg layak stdy kat mesia je
bnd artis pn nk gaduh2

miSs hana said...

hisss..y post entry nih pun satu..bt org bising..

yang mengomen pun satu..mende kecik je nak gadoh.. kalo gado ader bg korang duet ke?saher pun tk layan..hummm...

manusia nih memang nak tunjuk pandai..tp habuk pun takder.

Anonymous said...

kpd org kat atas. rsenye awaklah org paling gelabah kat sini. saye bace kat sini semue org nak bagi pendapat je. tak rasa salah pun.

patutlah bdak uia xboleh study oversea sbb kuno? ape kaitan nye? :P nk study oversea xpandai, ada duit pun boleh. tak mengutuk org study oversea ye. kalau dpt peluang study oversea, sape tak nak kan. ni la mentality org. asal belajar oversea je bagus, malaysia tak bagus. yg penting pointer bagus tak kisah la mane2 pn.

pasal bangge dengan uni xsalah pun. mesti bangga dgn tempat belajar kita. biarla uia ke, uitm, kolej komuniti. tak kisah lah. salah ke bangga? bukan nk menunjuk2 ke apa. kite spend masa 3-6 tahun kt tmpt tu. tiap2 hari kt situ, mesti la syg dan bangga. klau kite xbangga mcm kite xappeciate la kan pulak.

kpd org kat atas ni sy harap awak blh belajar oversea ya, dan dpt keberkatan Allah, aminn.

*bukan niat nk menyakitkan hati, cuma nk bagi pendapat. kalau tak setuju ckp elok2, jangan nk main ckp je. kite semua manusia kt sini, msti boleh ckp elok2 kan. (:

Anonymous said...

maaf mencelah. :> nk ckp, lecturer aku kt cfs dlu ambek diploma kt uia la die ckp. mmg ade diploma. tp aku tak tau dgn detail. bye.

Anonymous said...

bro n sister...
jgn la dok sibuk pasal shahir berenti ke ape ke..
check dis out..
http://www.astro.com.my/akademifantasia/profil_shahir.asp

Anonymous said...

uitm pun ok je..diploma xsalah pun amik..

Anonymous said...

cuba korg baca betul2...PENDIDIKAN TERTINGGI die pnah amik, DIPLOMA ENGINEERING..ITU YG DULU PUNYE LA..n NOW die amik ASASI KAT PJ...so, ape la yg nk kutuk2 sgt?biar je la org tu..g korg nk kutuk2 ni, every sem 4 flat ke??ish3...xyah mrh2 ye...

Anonymous said...

salam... sy rasa senang cite tunggu shahir klua, tnya die betul2.. drpd btekak sesame sendiri, buat malu je, I've been 6 years jd warga UIA pun xkecoh nk kata yang shahir tu bukan dak UIA ke tak, aku kat UIA dr matrik smpai la nk hbs master ni, btw die ade his own reason nk letak dip ke, ape ke... wait and see, aku paling menyampah dgn budak UIA yg br masuk semalam, blagak nk pertikaikan org lain, ingat ko bgs sgt ke? dpt DL every sem ke? GO SHAHIR

Anonymous said...

Lg satu, yg nak beza2 kan stdy kat oversea and kat Malaysia tu apehal? Ramai je dak straight A yg choose nk stdy kat Malaysia, bnda tu ikut keprluan la, klu ambik Law, d best ambik la kat Malaysia, sbb ko kan nk blajar sistem undang2 kat Malaysia bukan kat oversea, (bongok betol la yg kutuk org stdy kat M'sia tu), sama gak ambik Medic, klu ko stdy kat Oversea, ko xkan dpt tau pasal penyakit kat negara tropika... ape ke bodoh tol g kutuk2 org stdy kat Msia, aku yg dapat straight A ni pun stdy kat Malaysia... Ok je, melambak je offer keje... Jd, xpayah la nk kutuk2, xpe la bangga ngn univ sendiri, kite dah habiskn 3-6thn kan situ bukan nk befoya-foya, TP MENIMBA ILMU!!!!!!!

Anonymous said...

salam,best tngok korg2 ni gado2....haha....wat pelajar2 CFS skang especially ENGIN course,bek korg blajar leklok....ssah tu bai.....math 3, math 4, chem aper sumer mndew tu.....drpd dok pusing2 kepala kecah psai hal ni.....haha

p.s GO SHAHIR GO!!

haha

Lini said...

Salam Sori nyampuk...saya orang baru...pasal Shahir ni, camane pun dia..kita sama-sama la doakan kejayaan dia di luar sane yer...

I n n z said...

OI DAH2 LA OI.
AKU BG MUKE,NEK LEMAK PLAK.
JADAH GADO PASAL SHAHIR.
AKU BUKAN KUTUK DY PUN.
UIA TADE DIPLOMA LA NGET.
DAH2.
AKU LEMPANG GAK SORANG2 KANG.

Anonymous said...

hadoi la korang...
dia mmg stdy asasi uia engineering laaa...asasi bkn diploma okay..
it's like matriculation la g2~
hadoii...korang ne..sian shahir...mcm korg x cye je dia dak uia...dah bdk2 saujana pun ckp diorg jmpa shahir 2 kat uia..adoila korg..
dia quit stdy pun cz dia ada economy problm~ dat's y..
rezeki Allah kan..finally dia mng AF..
hrp2 dia dpt smbg study n dpt realisasikan impian dia nk buka tmpt futsal 2...hw murni is dat...

aku pun 1st xske gak ngn shahir ne...nk taw psl pe? cz dia srupa ngan saif ali khan~~ muke cm gatai je..hahaha..tp bila lama2...shahir bdk baek, sejuk perut mak dia ngandungkan dia...
so, conclusion nya, kita x blh tgk luaran je...don't judge the book by it's cover...

sekian..salam...

Anonymous said...

jom berdamai korang!

Anonymous said...

aku study kat malysia ^_^"
i'm proud to be here~
hidup MALLAYSIAN student!!!!!!

Peja said...

matriculation xsama dgn diploma.. korang bwk diploma boleh mintak keje.. bwk sijil matrik dpt keje budak spm la.. astro nk jaga imej, sbb tu dia ubah sket2.. xbole nk salahkn shahir.. btw, tahniah shahir.. sdap lagu baru tu..

Anonymous said...

ape la korg nie..tak payah la gaduh2...hanya die n ALLAH je yg mengetahui...yg korng2 nak bertekak nape? tak menjejaskan ape pun..die dah menang ape...dr kita duk kutuk2 baek kita muhasabah diri...kita pun tak sehebat mana pun..em?? for those yg bangga ngan her or him study better pk balik...now ALLAH byr cash...jgn selalu tanam sifat riak dlm hati....

Anonymous said...

ni la manusia...x blh tgk org lbh....dh mmg rezeki Shahir....nape nk prtikaikn lg...trime je la..asal die mnang je,ada je isu2 yg brbangkit psl shahir....biar je la die..diploma ke, degree ke, master ke or whatever la...yg kita nk cbuk2 sgt ni nape???(kalau dh rs nk mnyibuk sgt,nape x tnya trus phk uia..tgk name die ada dlm stdnt list ke x)....hanya tuan empunye diri n sang PENCIPTA je yg tau....so,nape nk gaduh2 lg....lg 1,kta idup dlm dunia ni,jgn trlampau riak...bkn ape,statmnt 'da 21 thn msh di pusat asasi ?mengapa ya ?aku 19 thn da msk main camp' 2 mnimbulkn tanda2 riak pd diri anda...kta x tau pn ape mslh shahir yg mnyebabkn die msh d pusat asasi pd usia sdemikian...so,kta x lyk pn nk judge die k...manusia mmg cmni..slh ore mmg die nmpk,slh diri sndiri ade die kisah n ade die cube tuk muhasabah diri???....fikir2 kn...

KaiZeN SHiNoBi said...

nih last mangkuk paling sengal...

hahahhahaha

cuba bace atas nih.... wakakkakakka sumpah dowh....

nak men komen je.... har har har....

ENTRY NIH DAH LEBIH SEBULAN DI POST OKEH?
BUKAN LEPAS DIA KUAR JE BARU DIPOST... ADOI.... HAHAHAHHAHAHA

LEN KALI JANGAN JADI BODOH BOLEH X?

yati^09163 said...

Salam...

hahahaha...lawak la pulak aku bace komen2 nih..aku xmo cite pasal shahir n his qualifications.just nak kongsi pengetahuan umum je.

btw..aku bagitau awal2..aku x-uitm dan xtau sgt pasal uia punya edu system. so..ape yg aku ckp ni adalah secara umum 'bout malaysian's educational system esp gelaran and qualification status of each certifications.

aku bagi simple equations dulu:
1. foundation = matrix = A-level = asasi
2. degree = 1st degree = Bachelor = sarjana muda
3. undergrads = {degree,diploma,higher diploma}
4. postgrads = {master,Ph.D}

dulu2 zaman aku..matrix KPM tu xde..so each and every ipta ade matrix sdr..and UM dulu2 pun ade this so called asasi programme.skarang ni dah centralized under matrix KPM kecuali UIA.

dari segi qualification utk korg further study to degree/1st degree/Bachelor/sarjana muda/sarjana muda (Kepujian) korang boleh gune foundation/matrix/A-level/asasi termasuk stpm and diploma. taraf die same. tapi... all these certs x laku kalau korang nak masuk alam pekerjaan.hanye stpm and diploma aje laku kalau mohon kerja.

apa beza sarjana muda and sarjana muda (kepujian)? - Bachelor vs Bachelor (Honour)?
yg ade kepujian/honours tu kire kursus tu dah majoring..dan kalo dlm gov gaji tinggi skit dr yg xde hons. tuh

menatang ape lak higher diploma (diploma lanjutan)?
yg ni kalau kat msia ni level die up skit drpd diploma biase..tp still x setanding degree.kire tgh2 la..tp kalo kat overseas dah kire cam degree.

diploma executive = diploma lepasan ijazah

professional certs - ACCA,LCCI, CAT, atau ahli2 badan professional
ni kene daftar dan biasenye ade certains bar exams korang kene pass dulu. tanye accountant/architect/engineer/lawyer etc...

nasihat aku utk adik2...tgk kekuatan akademik dan semangat korang.kat bwh aku bg pendapat aku and maximum time u take 2b graduated.

1. kalau mmg pandai dan fast learner - better amik so-called matrix level ni..jadi kire fast-track for u all nak grad cepat..cume satu lecehnye..kadang2 korang tak ditawarkan kursus yg korang minat after that sebab korang kene bersaing ramai candidates matrix yg lain. (biase @ age 22 da grad)

2. kalau pandai dan rajin and not so fast learner - amikla stpm.tp semangat kene kuat..ade org kate stpm ni susah..aku x brani komen sbb aku x lalui.abis stpm leh direct degree.(biase @ age 23 grad)

3. kalau IQ dan tahap kerajinan biase2 and korang memang da set hala tuju korang..amikla diploma. abis trus bole keje. kat gomen da taraf penolong pegawai. kalau sambung degree pastu korang akan skip 1st year punye subjects makne 2thn jer (minimum - tgk dasar ipt) sambung degree.

All in all sume jalan pun amik mase dlm 4-5 tahun la..tu pon kalo korang x extend/stop keje2 b4 sambung the next level.aku amik mase 7thn lebe utk sampai ke tahap master. 3.5yrs diploma (aku xtend 1 sem) -> 2 yrs degree -> kerja 6bln -> 1.5yrs master. classmate aku the youngest @ age 23 da grab master (genius dr product matrix).so kire ni mcm usaha pon iye..rezeki pun iye.

lagi satu..jgn pandang each graduates tu produk dr ipt mane, o/sea or locals.yg penting die bole wat keje.kdg2 kite kat msia ni..dgr bunyi uni jer da best gile.tak jeling dah dak2 poli ni..tp kat US cthnye..lepasan polytechnic tu same level ngan degree.top2 uni o/seas biase delegates certain courses to be conducted by poly yg kire elites/A-class.

akupon bile da mix around..automatic nilai kebolehan all of these graduates from their capabilities not from where they are graduated.faham tak maksud tersirat aku?

so gud luck adik2!

p/s: tuan punye blog,sori aku komen pjg2 nih. to Shahir..congrats

BudakHitam said...

kutukan aku tak menuju ke ko innz

pehh...anon memang tak boleh komen sini erk? hehe.. ganas beb ganas,, masing2 menampakkan kebimboan masing2..
ade yang nak tunjuk hebat, nak tunjuk caring, nak down orang, ade cik epal..[cik epal?]
haha..ade komen tu aku ingat nak betah, dah siap dibetah..haha...
nak tunggu shahir buat explaination?
bila tu?

kah kah kah

biau le masing2..ade akal pandai2 la nak guna..peace

ehh kejap...sape yang berlagak belajar oversea tu? mesti ko pandai kan? haha... ko tau tak aplikasi ilmu dalam kehidupan? tau tak buat kajian sebelum keluarkan statement? eleh, setakat belajar oversea joli duit pembayar cukai baik ko tak payah ambek degree or so called whatever macam aku...hahaha

kebimboannya terserlah

Mie said...

salam..korng nie xpyh la gaduh2 pasal shahir..aku besfren shahir mase kt matrik uia..aku tau sume pasal shahir..yang pasti,shahir cume masuk matrik uia tahun 2006..dan sampai sem 2 dia da dismis...n mmg xde diploma...matrik uia mmg xde diploma..kalo da habis blaja pun,akn dpt sijil matrikulasi..ape tah lagi yang xhabis blaja...papepun,thniah buat shahir...rezeki dia..

sEgAlaNya kU tEriMa said...

ish..ntah pape la korg nie...
UIA..tp percakapan memalukan UIA...

tgok cam aku...
ade aku kesah..
yg pnting rezeki dia..

alah..biar je la...
yg korg sume nk sebok2 nape...
ntah pape...

mcm nie la kalu org yg merasakan diri "BIJAK" sgt...

mana melayu nak maju...

miss sujee said...

Dengar ceritanya Shahir, 22 tahun nie tak habis belajar. Masa Shahir masih bergelar seorang anggota Saujana, dia khabarnya belajar di Matrikulasi UIA, Petaling Jaya. Berdasarkan umurnya yang baru 22 tahun, sepatutnya Shahir masih bergelar seorang pelajar universiti. Tapi dari sumber yang tak boleh dipercayai nie, Shahir khabarnya dah tak belajar lagi. Kami tak dapat pastikan sama ada Shahir suka rela berhenti atau kena tendang daripada UIA.

source: http://beautifulnara.com/tag/shahir-af8/

ehem2 said...

salam...
haha.lawak la korang sume..
aku baca komen sorang2 smp gelak guling2..:DDD

pasal shahir aku xtau.tp klu psl UIA mmg tau sgt la...dr mtric smp master,6 tahun aku kt UIA...2 yang aku gelak bce komen korang tu..ade yg btul ade yg slh..

pape pon..aku sokong SHAHIR.SHAHIR BEST!!!!

putri_antah said...

Adik Adik ku ...

I think ASTRO is trying to help Shahir to be in a better situation ..

It does not matter anymore about his diploma ....

Just support him if you like him otherwise think that it is not good to talk about people

There are many others who lie about their back ground ...

But who cares when you are rich and famous ..so pls continue your study and be a smart person ..

Allah will always be there for us ..

Don't fight cos it is not worth ...

Salam to All .....

Anonymous said...

aku tk puas ati btl ngn innz ni .. tiba ja ckp psl dip engineering ng uitm .. agak2 la .. ingt ape ? psl shahir biar lah d .. artis lain yg mnipu besar tak pula kau heran ? aishh .. at least stdnt dr uitm lebih dikehendaki berbanding stdnt uia .. tq

I n n z said...

eh hello anon fucker !
aku bukan nk banding uia dgn uitm in term of qualification.
aku banding in term of course.
uitm ade program diploma, while uia tade,
itu maksd aku.
cipannn !!!!!!!!!

at least stdnt dr uitm lebih dikehendaki berbanding stdnt uia -> kalo uitm lebih dikehendaki , nape ramai graduan uitm menganggur ? kalo keje pun, x ikut qualification ? ko ta yah nk ckp lebat dgn aku. babi btl !

Anonymous said...

uia ader dip..? uhuhuh.. selama blaja kt uia x pnh dgr plak, melainkan dip utk staff...


*ex-uiam*

Anonymous said...

salam,sapala yg suka beza2 psal study oversea n dalam 2..ak bukan nak lagak ak dapat ireland n got 11a1 in my spm,but i prefered medic in uia..mcm la bguz sgt kwn2 ak yg pegi oversea yg dapat pn result bawah lagi..ni bkn nak lagak tp nak buka mata ckt,klu nak blagak ak mention nama skali...
k jagan nak banding2 oversea 2 bgz sgt mcm la sosial dy le jg sgt kt lua 2..

syaril said...

korg begado.shahir jugak tgh happy haha

tya said...

xkira la shahir student k jual sayur k bekas buruh binaan k apa yang penting saya suka tgk shahir nyanyi =)
i loikee....

EyEdA said...

huhu
mcm2 la kumen
saje nk nyebok
sijil matrikulasi mmg bley msuk U same cam dip..
tp utk pasaran kerja..
sijil matrik TAK LAKU
incase klu pas mtrik tp x smbung dgree, kowunk mmg kene mntk keje gune sijil spm.
itu saja..
mahu botulkn..
hurm..mane2 U pun same je..
klu kowunk x blaja btol2 n tgktkn iterpersonal kowunk, sure gk x dpt kojo..

Anonymous said...

haha..
Cik Author kita guna perkataan2 kesat la weh..
nyata sadis x leh wat bini mithali..