Meet This Blog In Facebook !

Saturday, July 17, 2010

.tudung ouh tudung.

kalo borak pasal isu , tahun depan pun takkan abis .
nape eh ?

tadi aku ngan ibu borak-borak pasal tudung .
ini sume opinion kitorg jeh eh .
tak yah nak ceramah aku plak lepas neyh .
ko tak boleh terima , sile blah .
HAHA !
awal-awal aku sound xP

tadi tengOk janji kekasih .
erma  kan ade berlakon.
aku layan gak ah cite neyh .
aku salu tengOk erma .
dy pakai tudung tapi nampak anak rambut .
dy tak pakai anak tudung kah ?
tapi bukan dy sorang ah .
ramai lagi yg pesen mmg bile pakai tudung tuh , tak pakai anak tudung .
aku pun tak paham nape .
kalo nak pakai tudung , yang proper yang buk .
;)

pastu kawan si ayu raudhah tuh , almy @ rukayah .
pakai tudung dah oke, labuh ouh .
perasan tak dy sek pakai tudung pepel tuh jeh ?
tapi dy pin kat belakang .
nampak bentuk leher .
ketat plak tuh .
kata ibu , dah macam sister2 kat church dah . xP
aku pun ade gak pin tapi jarang la .
tapi tak de la ketat macam tuh .

pastu lagi , aku cite kat ibu pasal aku tengOk kat internet perubahan dr mashitah .
korunk gugel la sendrik eh .
tudung dy dah makin hri makin singkat .
pastu tadi aku tengOk ade satu gamba dy , pakai tudung tapi nampak anak rambut gak .
eh , dy bukan penceramah agama ke ?
aku syak pengaruh politik ouh .
pastu dy ade cakap kan yg bersanggul tinggi tuh tak haram asalkan tutup aurat .
crap !

pastu lagi , sheila yg berlakOn cite roh kembali .
dy pakai tudung , nmpk anak rambut , bersanggul tinggi , pin tudung kat leher , tudung nya singkat babeng. any point of wearing tudung like that ?

tudung skunk jadi trend , bukan lagi digunakan untuk tutup aurat .
kata ibu , dorunk ingat pakai tudung tuh hanya tutup kepala dan rambut . bukan tutup sekali dada .
ouhhhh .
artis malaysia tak layak dijadikan idola.
erkk. tetibe =.='

27 bantah cakap cikgu:

hiro said...

ko gades bertudung cntik..ehee

princeduyong said...

ikutlah apa yang diajar oleh rasul...

ANAK MANJA

akuzle said...

salam komen....

mmg byklaa kaum hawa kita neh berfesyen ngan cara yg x memenuhi syarak.... maybe depa phm x sampai tutup dada kots coz biasa sis dgr org2 nk beli tudung ckp,"taknaklaa yg labuh sgt.."....hmmmm

sis plaks kalo x tutup dada...iskkkk... mcm dolly parton lah jwbnyer...ehehehhe

Ery Farieha said...

kalo kt TV tu takyahla cakap weh
artis, da tentu2 x pernah pakai tudung
tu pasal jd cmtu

I n n z said...

@hiro

ko ?
sape3 ?
aku kah ?
haha !

I n n z said...

@princeduyong

btl3 xP

I n n z said...

@akuzle

labuh = ustazah .
haih ~
pandangan yg slh neyh ;)

I n n z said...

@Ery Farieha

how bout erma n sheila ?
kan dorunk dah lame bertudung .
yg almy tuh bertudung unutk lakonan jeh.

xazryx said...

klu pki tudung sbb fesyen atau gaya kira da menyimpang dari tutup aurat la .

liyana aziz said...

ada satu entry yana pasal tudung, soal jawab tu dr mashitah yg handle, dia cakap sanggul tinggi x haram.. huhuhu

sELipAr_biRu said...

pendapat aku, kalau pemimpin menlaksanakan hukum islam, insyaAllah benda2 macam ni xkan jadi...

tentang ketidaksempurnaan bertudung.
kita tak boleh nak direct salahkan mereka ataupun komen macam2. kita kena la fikir jugak, mungkin mereka baru nak berubah ke arah yang lebih baik. berubah sedikit demi sedikit tp istiqamah lebih baik berubah secara drastik tp hanya sementara..

mungkin juga mereka tak menutup aurat secara sempurna kerana ilmu tak cukup... takde sape nak tegur... jadi, kita yg tahu tentang itu, tegur la... sampaikan ilmu kepada mereka

sekadar pandangan sahaja

fndrocka said...

orang lelaki nak bercakpa kang dikatakan buat padnai..harap ada wakil2 perempuan macam kau tolong khabar2 kan..

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

sokong u.byk yang pakai tudung tp nmpk bentuk dada.siapa yang untung?kami la,kaum lelaki.keh keh

adrina sidek said...

erma yang mana satu ni?? yang adek feroz khan tu kE? hahaa..~

aliesha kirana said...

biase la tu innz.. skrg ni org pkai tudung utk fesyen jer.. hehe.. nk ditego pn slh, xtego pn slh..jd serba salah la kite jadinya.. hak hak...

kaizen shinobi said...

bertudung menjadi fesyen... xtau nak cakap pe dahh

DR M tuh? sigh~ pun xleh cakap pe dah...

liberal? sekuler? atau sengal? hahaha

I n n z said...

@xazryx

btl3 .
org skunk nk berpesen jeh

I n n z said...

@liyana aziz

saya ade bace entry tuh ;)

I n n z said...

@sELipAr_biRu

dr M tuh takkan la ilmu tak ckp kot .
kan dy penceramah agama .

I n n z said...

@fndrocka

aku tak berani la.
isu neyh sensitif ,
silap2 aku yg kene. wakaka!

I n n z said...

@fndrocka

aku tak berani la.
isu neyh sensitif ,
silap2 aku yg kene. wakaka!

I n n z said...

@fndrocka

aku tak berani la.
isu neyh sensitif ,
silap2 aku yg kene. wakaka!

I n n z said...

@Mohd Fakhrurazi Jamaludin

cehh .
tade mende laen ko nk tgk ke ?
haha !

I n n z said...

@adrina sidek

mak feroz khan tuh

I n n z said...

@aliesha kirana

taw x pe .
ditegur , kate kolot plak .
hurm ~

I n n z said...

@kaizen shinobi

sume laahh tak leyh nk ckp pe dahh.
haha !

kembatolo™ said...

kalo da taw,tayah la menggedik nak ikot dorang eh..!~hahaha