Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, July 6, 2010

.hanya merancang .

mase skola rendah , aku tulis kat buku laporan , cita-cita nak jadi cikgu .
pergh ~
mulia sungguh cita-cita aku .
padahal , semua budak tulis nak jadi cikgu kan .
ade ke yang tulis nak jadi pelukis cite upin ipin ?
cita-cita yang popular mase skola rendah : cikgu , polis , doktor .
even , ko tanya budak-budak skola rendah skunk pun , ade yang cakap bende sama .
masih tak de lagi yang cakap nak jadi fashion designer .
well, sekolah rendah baru .


masuk skola menengah , dah besar ckit . 
aku tuka cita-cita nak jadi akauntan  since aku minat math .
tak taw nape mase tuh hanya perkerjaan akauntan jeh yang aku nampak melibatkan math .
ouhh i'm no longer interested to be a teacher .
nekad , mase form 4 wajib amek kelas akaun .
since aku memang tak minat sains .
bweekk ;p


tapi tah nape , SPM aku cemerlang sains .
kecundang ckit kat akaun .
bibit-bibit tak minat pada akaun mule timbul.
ayat sastera derr.
and aku start blur .
bidang ape aku nak sambung belaja neyh .


cikgu sains aku suh sambung sains since sains aku tibe-tibe cemerlang .
but i'm sorry cikgu , i'm not into it ;p


mase isi borang UPU .
aku isi jeh kos yg berkaitan dengan subjek elektif yg aku amek kat skola which are economics and accounting .
geography , mmg tak hengen .
aku amek sbb nak cukupkan 10 subject jeh xP


finally dapat uia .
until now, aku still uia .
ade jeh kwn2 aku tanya .
"ko dgn uia lagi ke ?"
soklan apakah ini wahai rakan ku ?
mane lagi aku nak pegi .
kalo tak dengan uia terchenta .


second semester degree, baru aku decide hala tuju hidup .
cehh ayat tak boleh bla . hala tuju hidup . HAHAHA !


habis degree , aku nak keje makan gaji dulu .
kumpul modal nak bukak business sendrik .
business ape , aku belum decide .
maybe joint venture dengan kawan-kawan ke / stand alone .
sebab business akan buat orang kaya .
ate, aku kan gile duet .
HAHAHA !
itu pun kalau berjaya la .
hopefully ;)


korunk dah ade future planning ?
kalo belum , sile buat sekarang .
ko bukan skolah lagi .
sume tua dari aku .
termasuk la budak yang blaja kat mesir tuh .
HAHAHA !










borink kan entry neyh .
hurmm =.="



5 bantah cakap cikgu:

kembatolo™ said...

aku da ade la wei..jangan maen tuduh2..hahahha

I n n z said...

seb bek ko terasa .
hahaha !

bukan itu mksd aku .
aku ckp psl usia.
ko mmg tua dari aku pun.
kan3 ? xD

Syida Shukor said...

u know what sampai sekarang i blur apa nak buat haha :P

ZACK ENTRY said...

rancang masa depan..bagus2x =)


Zack Entry

humaira said...

minat math??
uuurrrrrrhhhhhhhhh.....
pelik lah...keh3