Meet This Blog In Facebook !

Saturday, July 31, 2010

.sonang idup eh.

aku heran betul la dengan student sekarang neyh .
duet bersepah-sepah weyhh.

kalo dapat scholar JPA ke yg RM5k dapat setiap semester tuh tape gak,
ini pakai PTPTN yang dalam around RM3.5k per sem .
tapi still boleh bergaya melaram berpoye-poye macam duet beriban dalam purse.
pheww ~
setiap malam kuar berjalan.
asal weekend, pergi shopping lagi.
tetiap minggu balik umah .
kalo umah dekat kat semban tak pe.
tiket bas tak sampai RM10 pun .
neyh umah nak dekat perlis .

kalo mak bapak dah kaya, wat pe pakai PTPTN lagi ?
bek bagi kat orang yang lebih perlu .
betul tak ?
kang dah abeh belajar , kene bayar balik .

naseb baek la aku ditanggung .
macehh nestle ;)

aku tak pernah lagi ah nak kua setiap malam.
sopink sakan-sakan .
ko tengOk aku sakai jeh beb.
sek dok ulang baju sua yang same jeh .
T_________T

best betul hidup dengan duet banyak neyh kan .
;)
tapi tak best bile pikir kene bayar balik pas grad nt.
ngee ~~

13 bantah cakap cikgu:

Aliesya♥Amani said...

betul2!!! tgk cam aku..x kuar mne 2 pon lg....

Ery Farieha said...

oh
ko tajaan nestle ke?
wahhh.

aku pun tiap2 minggu balek
tambang rm5 je
ekekekeke

:P

I n n z said...

@Aliesya♥Amani

bgs3 .
praktikkan selalu ;p

I n n z said...

@Ery Farieha

uma dekat tape der.
haha.

PutraRocker said...

@Aliesya♥Amanibetol ayam..wooot3 o_O

mira ellyna said...

sedey kan jebe byr balek.

kaizen shinobi said...

wahahahhaa~ ntah nye~ bek bg aq jeh sume~ hahaha

pandai r aq pakai duet tuh~ ngee~

nih duit PT aq ntah hilang mne der...

nak cakap aq kuar, x jugak~ yuran jeh dah habis seriban~ pastuh kne bayar tuh bayar nih, tiket raya, beli buku, beli barang2 keperluan~ dan habis lagi seriban~

maka tinggal lah seriban lagi~ hahaha lalu aq pun meraban sensorang~ wakakaka

aanz said...

betul tu wehh..
siap ade yg tuka enset baru every sem..
gle arhh..
baju pulak nak branded je...
bajet mcm byk je duit..
padahal ptptipuuu je...
pastu nak show off x suda2..
heyshh..x paham den

I n n z said...

@mira ellyna

tu la.
bile pakai tak hengat .
bile kene byr, ngeluh. hehe xP

I n n z said...

@kaizen shinobi



sape suh tiket mahal sangat .
balik nek sampan jak bha .
haha xP

I n n z said...

@aanz

taw x pe .
berlagak lebih .
tak elok3.
haha xD

kasih said...

lu bila nk datang perlis derr?

I n n z said...

perghhh.
tade destinasi lagi dekat ke der ?
haha.