Meet This Blog In Facebook !

Friday, July 9, 2010

.never regret my life.

mybe aku bukan dari golongan pelajar yang bijak pandai lagi rajin belaja .
jadi bile aku fail exam , and kene repeat , aku tak kisah .
sbb bagi aku , dah takdir .
nak buat cane .

nak nangis pun tade gune .
nak nyesal lagi lah .
aku jarang r regret life aku .
sbb ape yg jadi , mmg aku yang buat .
kalo aku fail , mmg salah aku .
aku yang malas study .
so , mmg patut la kan ?

sepanjang 3 tahun aku menceburi bidang pengajian peringkat ketiga neyh .
aku dah 2 kali fail paper .
1st mase foundation ritu .
fail math 1 .
tu mmg aku dah target sbb quiz, mid term aku hancur .
tah nape , math aku jadi teruk . =.='
pas repeat tuh , aku score .
pointer naek mcm besh !
terus dapat pointer 3++.
wahahaha !
mungkin sbb dah belajar dari kesilapan .

kali kedua , mase degree , semester lepas ah .
unexpected paper yang fail .
aku target math aku yang fail .
sbb aku mmg tak fokus dalam kelas .
pastu sume quiz, mid term tak pernah nya lulus .
bile kua result , macroeconomics yang fail .
mmg terkejut babeng ah .
sbb carry mark aku tinggi .
chances nk lulus tuh cerah .
tah-tah final ritu aku dapat kosong .
HAHAHA !
aku bukan suke ekonomi .
ngantuk derr =.='

bagi sesetengah orang especially pompuan .
mmg malu kalo fail .
aku pun tak paham .
nak malu pe tah .
lilek sudeyhhhh ~~

skunk aku nga risau , whether scholarship aku still on atau tak .
hurm ..

20 bantah cakap cikgu:

i n n z c h u b b y said...

saya pun penah repeat paper jugak...

bagi saya, lebih baik repeat paper yg fail tu atas usaha kita drp pass disebabkan kita meniru...

saya cukup pantang betul kalo org dok bangga2 result dia tapi dia x sedar yg dia tu dok meniru masa periksa...

aanz said...

normal laa tuh budak ppuan nages klau fail..
ish ko nih..
x pham persaan ppuan ke??
diorg mls nak repeat ahh..
nak cpt2 keje + kawen..
part kawen tu haa yg penting

__ni pendapat aku__gatal kah??

I n n z said...

@i n n z c h u b b y

betul3 .
tak berkat en .

kembatolo™ said...

kalo tade,ko rompak la bapak ko..haha

I n n z said...

@aanz

yeke ?
aku kurang phm la.
aku kan tiada perasaan .perasan je lebih . eh xP

Ery Farieha said...

aku pon ade fail paper
aku sedeh bukan pasai pa
sbb aku scholar
kalo extend kene bayar balek
tu aku risau x(

I n n z said...

@kembatolo™

kalo la bapak aku tuh, gaji sejuta sebulan weyhh.

I n n z said...

@Ery Farieha

yang scholar dimaafkan la.
hehe xP

PurplePolaris said...

salam..alorh alorh u..biasa r.its the climb u.(sapa tah nyanyi.hehe)u jatuh, u bangun balik.thats what count.jangan terus tersembam dah la an..hehe..orang yang berjaya, semuanya pernah alami kegagalan.tapi dorang belajar dari kegagalan dorang..u pun camtu r..budak uia kot.hehe

(ohh sangt caring motivate tuan blog tanpa dipinta..hehe)

just wanna make friend=)

Nur Areefah said...

malu pada diri snirik huhuhu

PinQib said...

aku x pnah gi fail.. tp ak x pandai.. selamat jer. malu memang malu.. just anggap jer pembakar semangat...

ok

Jum singgah belog Pink!

Takdir yang mendukacitakan! !

Hamzah Ian said...

gua datang sini lg eh

kaizen shinobi said...

bukan ko sorang je.... hahaha aq pon ade repeat maa..

Sharinginfoz said...

apa-apa pun all the best ok.... jangan mengaku kalah

Iron Baby

I n n z said...

@PurplePolaris

haha.
budak uia kot .
tough kot .
bukan sng nk survive kot .
huhu xP

btw, thx yah ;)

I n n z said...

@Nur Areefah

tak pe , bukan kite tak usaha kan ? xP

I n n z said...

@PinQib

okeh3 xP

I n n z said...

@Hamzah Ian

dtg byk2 kali pun tak pe ;p

I n n z said...

@kaizen shinobi

same3 ! xP

I n n z said...

@Sharinginfoz

baek ;)