Meet This Blog In Facebook !

Saturday, July 24, 2010

.ouhh baru ku tahu.

pagi tadi aku balik ke kampung kelahiran ku .
wahhh ~ ayat ta nak kalah .
KAHKAHKAH !

mase tengah tgk tb , aku dengar ibu borak-borak dengan nenek ape tah.
ibu cakap pasal anak angkat .
mak long aku kakak kandung ibu tapi berbinti kan orang lain .
pelik kan ?

dulu mak long aku tuh di adopt oleh sape tah .
jadi di binti kan dengan nama orang yang adopt dy .
suppose tak boleh kan ?
tapi ala, orang dulu-dulu , orang kampung plak tuh , mane la taw pape en .

pastu ibu cite lagi , kalo sekarang, amek anak angkat , kalau nak berbinti/binkan bapak angkat , kene gune maula (untuk anak lelaki) instead of bin . untuk anak perempuan , aku tak taw la .
contoh nya macam jiran aku dulu .
dy adopt seorang budak lelaki .
dy namakan budak tuh Ismail .
jadi , nama budak tuh Ismail Maula Kamarudin .
kan tak bin kan ?
sbb dah ganti dengan maula .

ade few person yang aku kenal , ade name maula .
dalam ic pun tade bin .
aku macam pelik la kan .
nape .
tapi tade la pulak aku tanya .
pastu bile ibu dah cite , aku baru taw .

korunk taw tak pasal neyh ?
ke ade yang betulkan aku ke .
sbb aku bukan taw sangat pun .

ouh btw , semalam si kembar suh aku tanam pokok durian dalam pasu .
tapi aku tanya ibu , ibu kata tak boleh .
HAHA !
mmg la tak boleh .

pastu tadi kat kampung aku ade dusun belakang umah .
aku g ah tengOk .
jom layan gamba ;)


 moktan gading. aku suke sgt3 ;)



langsat yang hampir masak sepenuhnya ;)


dulu sungai neyh dalam.
kitorg sepupu sepapat , anak2 sedara, sume mandi manda kat sini ;)


manggis yg belum masak ;)


penyedut darah tegar .
HAHA !



outfit for today : tudung bawal, dress putih , sweather , skinny jeans.
bile aku masuk kg pakai mcm ni, sume org pandang aku.
grr x(
tak pernah tgk org kaa ?

24 bantah cakap cikgu:

kaizen shinobi said...

aq pun baru tau... ngehahahaha

weh2...

dah2... siap2 pack barang... sok ko kne balik uia plak... ngehahha

I n n z said...

@kaizen shinobi

haha~
jeles kan3?

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

huhu..
xtaw psl maula2 ni..

baru pas mam rmbuatn n manggis ni..

biase la tu...
nk cari bahan tok radio kg.fm.. :)

alisha said...

ya Allah , sedapnya buah2 tuhh , ^^

Hizami Rahim said...

haha.
aku suka manggis!
tiba2~
nak sebakul boleh?
:D

Ery Farieha said...

aku tau dah
:D
wah manggis
td pun aku makan manggis

lamenye x balek kg
huhuhuh

mira ellyna said...

thx share bru wa tau tauk maulana..

Botak said...

manggis tu nmpk cam sodap je.,
bak skit., :P

zida said...

yupp. dalam PSI dah cakap, memang anak angkat kena letak maula tu...

I n n z said...

@˙·•♥ QaSeH ♥•·˙

waaa. tak mkn manggis lagi ;(

I n n z said...

@alisha

kene tunggu masak neyh ;)

I n n z said...

@Hizami Rahim

bolehh .
nanti mintak kat mak long eh .
wahaha ~

I n n z said...

@Ery Farieha

g balik cepat !
xP

I n n z said...

@mira ellyna

maula laa.
tp tak sure ag ;)

I n n z said...

@Botak

belum masak tuhh xP

I n n z said...

@zida

ouhh ~ thx zida ;)

maisyah said...

ya ka..? maula..
baru dengar ni..lagila.. hancus..

brenn said...

mak cik! resize la gambar..besar bebenor..

lily lotus said...

temptingnya buah2 yg bersangkut2 tu :D

QieFLy si Dolce said...

isk2 meriah sungguh kamu yer...nak makan buah rambutan gak....


Entry terkini : LG Cookie Monster party - part 2 final

I n n z said...

@maisyah

skunk dah taw kan ? ;D

I n n z said...

@brenn

tak na.
mmg sengaja aku bg beso.
haha

I n n z said...

@lily lotus

hehe ;)

I n n z said...

@QieFLy si Dolce

jom2 serang pokok rambutan ;)