Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, July 28, 2010

.attendance.

kat skola dulu kan, kehadiran korunk cikgu yang amek kan .
kadang-kadang ketua kelas .

sape tak datang memang telur lah kau dapat .
kan dah tak bersih rekod kehadiran kau .
aku tak pernah bersih masa sekolah .
nak -nak kelas ganti hari sabtu , mintak mahap la aku nk pegi .
ibu pun tak kan kejut punye.
HAHA !

bile ko masuk unibersiti , jarang oke ade lecturer yang akan panggil nama sorang-sorang .
ade la tapi tak ramai .
mostly akan pass around attendance list .
pastu ko sign la sendri .

mase mule-mule masuk dulu , semua orang naif kan .
tanda tuk sendri jeh .
bile dah lama-lama ,
"eh, aku malas lah nk g kelas rini , ko tolong signkan untuk aku eh. nanti next class, ko tak pegi , aku signkan tok kau pulak "
aku dilema .
walaupun ada kerjasama disitu.
nak buat atau tak .
kalo buat , dosa, nt kat akhirat kene tanya . mmg tak boleh escape .
kalo tak buat , kwn ko benci ko , ckp tak tolong membe lah, pastu nanti dah tak nak kawan ko .

ko pernah tak alami sedemikian ?
aku tak pernah lagi suh org sign attendance aku sbb aku taw dorunk takkan buat punye.
kalo tak pergi, mmg aku redha je ah dapat telur safe egg kat attendance list tuh .

bile aku ckp , aku tak berani nak tanda kan .
akan ada jawapan .

"ko tanda jeh , dia bukan check pun."

kawan-kawan punya hal.
serabut aku .
tah bile nak settle .
hurmm ..

16 bantah cakap cikgu:

++m!3yr4h_nAnEA++ said...

erm,ade jgk mcm 2...
tp xslalu la...
hee :)
kdg2 kwn pn xleh hrp kan..
time mtk tlg,mst ase mcm xbez kan...
tp bile dia mtk tlg kte,dgn relanye kte tlg...
bnci keadaan cmni

mira ellyna said...

seb bek tade kawan rapat kt kelas..
if ta memang tarik muke la..

Ery Farieha said...

hahaha
tak pernah
sebab kalo x datang, sendri tanggung laa
watpe ajak org lain kan?

kaizen shinobi said...

gile baik siot dak nih~ hahahaha

aq x penah mintak tandakan~ haha.. dan tak penah tandakan orang... ntahla.. aq rasa macam malas jeh~ hahaha

Dairy Liyana said...

Mmg la unfair kite tlg tnda tgn kn..
Tp kite beruntung cz ilmu kite dpt.. tol x?

Cylia Chel said...

sy xpernah ponteng kelas ...even time skolah dlu2 pun..bersih sgt2..time sakit pun dtg gak..punyelah baik kan..

Syed Fauzi said...

aku xboleh ponteng kelas rasa bersalah giler..lepak kat bilik pun xsenang duduk =)

I n n z said...

@ m!3yr4h_nAnEA

itu lahh.
kwn susah mmg susah nk cari ;C

I n n z said...

@mira ellyna

me too ;)

I n n z said...

@Ery Farieha

btl3.
;D

I n n z said...

@kaizen shinobi

aku mmg baik sengal.
haha.

I n n z said...

@Dairy Liyana

tapi mcm geram jeh .
tak dtg tp attendance full.

I n n z said...

@Cylia Chel

jangan ponteng .
sbb sekali ponteng , akan rasa nk buat lagi dan lagi .;)

I n n z said...

@Syed Fauzi


pelajar contoh neyh ;)

Syed Fauzi said...

haha contoh la sangat =D

Syed Fauzi said...

contoh la sangat haha