Meet This Blog In Facebook !

Thursday, July 29, 2010

.hati berulam jantung.

sombong .
aku mmg terasa habis bile ada org cakap aku sombong .
aku bukan sombong oke.
cume aku suke bersendirian .
tak nak rapat sangat dengan sesiapa .

pernah dengar ; "experience is the best teacher "
DULU aku seorang yang peramah .
semua orang aku tegur .
aku suke berkawan .
aku berkawan tanpa kire siapa dia .
bila orang buat jahat kat aku , aku buat bodoh jeh .
sebab aku pk itu kawan aku .
baik buruk dia, kawan aku juga, aku turut terkena tempias.
tapi itu DULU.

SEKARANG .
pengalaman lepas banyak ajar aku erti kawan .
dan aku berazam , semester ni aku nak hidup BERDIKARI = BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI
tak nak terhegeh-hegeh kat orang lain .
ye. kita perlukan kawan .
tapi bukan kawan yang backstab kawan balik .
bukan kawan yang cari kite bile susah, bile senang, kau lupe aku.
tuihhh !

cukup lah dengan kawan yang aku sekarang .
jumlah nya tak ramai .

aku sangat terkesan dan FOBIA bile sebut KAWAN .
kalo nampak aku sorang-sorang kat mane-mane, jangan lah tanya ; "sorang je ke? mane kawan?"
jawapan aku tetap sama ; "aku mane ade kawan"
aku selesa begitu ;)

kalo ko tengok aku for the first time, ye , memang aku nampak sombong, pendiam .
try to get know me well , we'll know who am I actually .






aku serik der .
hati aku banyak kali terluka tapi tak de yang kesah .
mereka memanfaatkan aku tanpa aku sedar .





aku bukan sombong .
~sigh~

20 bantah cakap cikgu:

kaizen shinobi said...

ehem2.. macam kenal jeh keluhan ko tuh! hahaha

I n n z said...

kaizen ; kenal ? ape mksd ko ?

Hizami Rahim said...

huhu.
zani selalu kena tuduh sombong.
sebab zami ni pendiam.
tak peramah.
:)
tapi lepas dah kenal, dah kawan semua jadi okay.
:)

kembatolo™ said...

tak best r jadi sombong..
boring~~

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

huhu
same la kiter..
kne backstab ngn mmber baik..
now lagi suke sorg2...

Syed Fauzi said...

Aku punyer cite kalau orang tak kenal aku diorang cakap aku SOMBONG..tapi bila dah kenal aku rapat diorang kata aku GILER hahahaha macam2... papepun Innz biar sikit kawan janji kawan kita berkualiti dan boleh di kategorikan sebagai sahabat =)

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

sombong ler tue xnk kawan.keh keh.ha,nak kawan ker tak?meh meh sini.hahahahahaha

saya_arief said...

aku pown xsombong..
haha..
:D

zati said...

we are in the same boat, teheee ;)

I n n z said...

@Hizami Rahim

org salu jeh ckp org lain sombong.
cube kwn dulu kan3 ? xP

I n n z said...

@kembatolo™

yeke?

I n n z said...

@˙·•♥ QaSeH ♥•·˙

serik kan .
;(

I n n z said...

@Syed Fauzi

aku pun.
tak knl , ckp aku sombong, bile dah borak-borak, aku hiruk tak boleh blah.
haha.

I n n z said...

@Mohd Fakhrurazi Jamaludin

pernah ke aku tak kwn ko ?
tak pernh kan, haha.

I n n z said...

@saya_arief

bgs3 xP

I n n z said...

@zati

boleh geng ;)

Ery Farieha said...

ehe
aku pun macam ko
kawan tu ramai je
bersepah2
tp kdg2 lebih selesa sendiri
sbb bkn sme kwn tu boleh diharap
kan2?

I n n z said...

@Ery Farieha

btl3.
as long aku tak kaco org sudeyhh xP

Syed Fauzi said...

Dalam kita memperkatakan pasala kawan2 kita hope kita pun menjadi kawan yang baik kepada kawan2 kita..=)

I n n z said...

yah.
hope so ;)