Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, July 7, 2010

. me love .

entry neyh credit to razi , sbb bg aku inspiration .
HAHAHA !

razi ade post entry tajuk 'risau seorang abang' 
dy anak sulung gak .
ada adik perempuan 3 orang .
susunan adik badik dy ; lelaki - perempuan - perempuan - perempuan .
aku plak ; perempuan - lelaki - lelaki - lelaki .

kalau sebut pasal family , aku jadi macam sebak semacam .
nak-nak plak skunk adik aku dah masuk GMI .
sebelum ni dy tak pernah dok asrama .
hari- hari aku sek teringat kat dia .

dah makan ke belum .
reti ke ko nak basuh baju sendrik .
reti ke nak bangun awal sendrik .
aku jeh risau lebih , padahal dy tade pape pun .
sume tuh bukan dia tak boleh buat .

dulu , mase skola , adik aku yang neyh mmg la sangat tak mendengar kata .
kadang-kadang saket jeh hati .
aku suh buat itu , x mo gerak .
rase mcm ape jeh .
sume aku kene buatkan .

sejak dia abeh skola , dah oke dah .
kalo nak masak nasi goreng , dy tanya dulu , aku nak sekali ke tak .
paling buat aku terharu bile ibu suh dy amek aku kat terminal .
mmg tak sangka dy nak amek .
siap pinjam helmet kawan lagi .
ko tak rase bangga disitu ?
lalalaa ~

dulu masa adik bongsu aku masuk hospital sbb nak wat operation cikit .
gile sikit punye risau aku .
padahal budak tuh relax jeh bace komik .
mase tepon ayah tanya pasal adik , aku sebak .
perghh ~
rase nak nangis pun ade .
tapi ayah cakap tade pape pun .
HAHAHA !
lawak kan aku .
risau terlebih .



anak sulung je ke yang rasa risau terlebih eh ?
anak-anak yang laen ade tak rase macam tuh ?

5 bantah cakap cikgu:

miss dilla said...

derrrr.
ko buat aku rindu adk aku yg kat kedah tu.
adoi.
seb bek dy nk blik da sok.
heeee

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

huhu...sye tetap sayangkan adek sye..walaupon die teramat suke membuli ku...mase die excident tu.. wet memang tak bape nak cukup..tapi syg punye pasal..korek sini..korek sane..cukup lah buat bayar wet klinik..huhu... xkire la lau anak sulung ke ...anak tengah ke..anak bongso ke..kalau ade rase tanggungjawab dan kasih syang..semuanya akan terasa dekat dihati...ye tak?

aken_surf said...

aku 2 bradik je..hari2 gaduh...tapi bila salah sorang xde...mulalah bertanye kt mak...busan xde geng nak gaduh,,,huhu

I n n z said...

@miss dilla

mmg niat aku camtu pun xP

I n n z said...

@aken_surf

haha !
bese la tuh .
kdg2 aku pun kalo balik uma , uma sunyi , sek tanya ibu .
asal umah sunyi jeh . mane org lain ?
haha !