Meet This Blog In Facebook !

Friday, November 5, 2010

.Tutorial : Like Button Facebook di Blog.

nak buat like button yang macam aku punye kat end entry ?
boleh refer kat sini -> blog ini .
aku malas nak buat tutorial sebab ramai dah yang buat pasal nie .
aku refer kat sini .

addition : kalau tengok button kau rapat dengan body entry , nak jarakkan macam aku punye , kau letakkan code <br /> kat atas code like button tadi . oke ?

tak paham, macam bese , boleh tanya ;D


UPDATE !
kalau ikut tutor dia , button like kau akan ade kat atas kan ?
kau cari code ni ;
<data:post.body/>

pastu paste kan code like di bawah code diatas .
phm tak ?
nanti button like akan ade kat bawah entry ;)

8 bantah cakap cikgu:

JelinaJoli said...

kau.. mcm tau2 je mak nak promo blog kat fb kan.....tengs!

PutraRocker said...

mantop der o_O

fynAz123 said...

innz...
i nak letak button like tu after post cmne ek?
skang button tu kat atas...
tq

I n n z said...

@JelinaJoli

welkam3 xD

I n n z said...

@PutraRocker

macehh ;D
eh , kau tade paper ke ?
hari2 kau komen ni

I n n z said...

@fynAz123

jadi kot atas ke ?

Iqbal Hakim said...

cmne???
ak wt jd belah ats bwh tajuk....

Iqbal Hakim said...

IA BERADA DI ATAS..
BAGAIMANA NI?