Meet This Blog In Facebook !

Friday, November 26, 2010

.susah lah kalau yang tak paham bahasa ni .

aku nak mintak tolong .
baca dulu cite aku eh .

aku ade sorang kawan ni taw .
err kawan ni lelaki .
dia syok kat aku .
tapi ,aku tak syok kat dia .
tade hati langsung .

dia tak kisah dowh kua duit banyak gile kat aku .
aku tak mintak pape pun .
dia yang bagi .
aku serba salah dowh .

aku tak nak nanti , bila one day kitorang gaduh , dia ungkit sume apa yang dia dah bagi kat aku .
nampak macam aku pisau cukur jeh .
lepas dah dapat sume mende , aku blah gitu .
aku tak nak ah camtu .
aku bukan perempuan macam tuh kot .

setiap kali dia bagi pape , seboleh aku cari seratus alasan untuk tolak .
tapi aku tak boleh .
dia bagi jugak .
heee . tak paham bahasa betul budak ni .

pastu en , dia suke mintak gambar aku .
ritu , aku bagi alasan , aku pakai opera mini , tak leyh MMS .
skunk , opera mini dah tak boleh pakai free , dah boleh anta MMS , dia mintak lagi .
kalau sekeping tape ah jugak .
ni mintak sekali 8 keping .
bila aku bagi alasan kredit tade , dia sanggup jeh , time tuh gak topup tuk aku .
aduhhh .
pastu suh aku anta gambar .

kau nak suh aku buat ape ?
pulang balik topup tuh ?
aku mana ade duet skunk .
setakat 8posen tuh ade lahh .

pastu siap demand lagi , nak gambar ceni ceni .
gile ahh .
nak gambar aku free hair jeh .
bodoh betul .

aku cakap kot , yang aku dah tak free hair .
aku nak berubah ke arah positif .
aku nak tinggalkan zaman jahiliyyah .
dia bukan tak paham , tapi saja tak nak paham .
seteress aku .

aku cakap elok elok dengan dia dowh .
"i tak nak free hair dah , i nak pakai tudung pasni . i bukan kecik lagi"
aku marah kang , cakap "alaaa itu pun nak marah "
dah memang aku geram dowhh .

macam rini , petang tadi , dia topup kan aku .
suh aku anta gamba .
dlm hp mana ade gamba lagi .
sume aku dah transfer dlm lappy .
tu pun gamba lama .
gambar baru , sume aku snap pakai camera .
and aku pakai tudung .
aku transfer balik gambar lama masuk dalam hp .
pastu aku send kat dia .
sume gambar pakai tudung .
dia tak boleh terima .
text aku , suh send gamba free hair .
WTF ?

aku dah buntu ahh .
aku tak mintak langsung dia topup tok aku .
aku tak harap dowh .
aku boleh topup sendiri .
lagipun , aku memang nak abihkan kredit .




kau rasa , apa patut aku buat ?
mamat ni tak reti bahasa langsung .
tak respect orang ahh .
aku nak berubah , dia suh aku balik ke zaman jahil plakk .
ape cer ?

aku banyak kali ah elak dari dia , dia kol , aku tak angkat .
aku buat buat busy pe sume .


jangan suh aku tuka no .
aku tak nak .
no ni nak tuka kang , kene bagitau admin lah , bank lah , macam macam lagi .
leceh =.='

14 bantah cakap cikgu:

efyna.pinkladies said...

jangan layan sangat laki camtu. takjot dye buat ape2 je kat gambar awk.

twinkle twinkle said...

kesiannye,,laki tu mmg ngok

ceLy. said...

ape kate bg num. dye tu kat mak nyah lain supaya mak nyah tu plak dok syok kat dye. HAHAHAHA.
tapi laki mcm ni, buat dunno je. kene keraskn hati la.

Ery Farieha said...

aku penah kenal laki camni


arghhh

annoying gile
mmg stress!

aku wat x layan je dia. skrg, die xde dah contact2 aku. hok3

Fariq said...

sabar je la awk,,
selagi bley elak tu elak je,,
cube gertak skit die tu,,
bg la alsn pape,
polis ke cumi ciki ke,, hehe..
kalo die xreti bhse ckp je t fariq swoh anjing gigit die,,

cahayachenta said...

xyah layan... lelaki cmtu ada something wrong dh tu.. dh la mnta gambr byk2 x pkai tdung pulak.. plz dear.. tetapkan hati dan iman.. lantak la dia nk kata apapun...

ezany said...

isk.. suka2 jer paksa kasi gambar.. mcm psiko jer laki tu.. baik jauhkan diri.. buat tak layan jer..

kembatolo™ said...

aku kena komen jugak eh? haha

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

cess~
lelaki mcm tuh pon ade jugak eh kat dunia??wut da heaven weyh???heshh!!
lelaki cam tuh cam x ikhlas je innz...so ignore him...takkan lah kalau sayang innz sampai soh innz wat camtuh..oke..get lost sayang mcm tuh..=p

p/z::bek layan cumi ciki..ekekek~

..hizamirahim.. said...

jgn termakan budi sbb dia topupkan.
tu taktik dia tu je.
kay ?
harap2 ambil tindakan yg bijak.
hehe.
XD
jgn layan laki2 mcm tu.
teruk sgt tu.

Puteri Iqa Izyan said...

dear..tak yah layan la org tak reti bahasa mcm tuh..


latest : kerana keterlucahan melampau.

~Fara Khalid~ said...

prnah kene...takot r..lame2 dy jd psycho..better m'hindar awal2..

atyn said...

uish lyn layan laki cmtu..
abaikn jek..


http://litarkehidupan.blogspot.com/

Azyie said...

jgn lyn g dak 2..t awk yg ssh..
jgn ikt kata ati ..
t makan ati...

klu rajin meh la follow sye..

http://azyie-epilogwarnacintaku.blogspot.com