Meet This Blog In Facebook !

Thursday, October 7, 2010

.perempuan mulut jahat.

aku ingat dah tade assignment dahh .
eh silap .
aku ingat deadline assignment aku macam jauh lagi , so boleh lah berpoye-poye .
tapi nan ado .
deadline memang jauh lagi , lagi 2 weeks , tapi keje nye banyak .
grr x(

dah dah , aku bukan nak cakap pasal assignment yang tah bile nak abeh tah .
aku nak cakap pasal aku .
haaa lahh pasal aku .
takkan nak cakap pasal fasah sandah pulak kann .
itu kire mengumpat tuhh .
HAHA !

dah bertahun aku cuba kurang kan mencarut .
bukan tak mencarut oke .
kurang kan jeh .
sebab aku risau kalau-kalau terlepas depan anak sedara aku si qistina tuh , kang dia ikut plak .
mati aku .

"sapa aja qistina cakap ni ?"
"mak long."

erk . pe aku nak jawab ? *gulp*

tapi sejak beberapa minggu lepas , boleh kata hari-hari dekat 10 kali aku sebut perkataan babi .
oke . babi jeh pun .
tapi aku tak cakap kat orang lah .
monolog luaran .
hanya gerakan bibir .

ini semua sebab konflik dengan ade sorang ni yang gile perasan aku cakap pasal dia .
sejak dari tuh , setiap kali aku nampak dia muncul kat fb , memang babi yang keluar .
eh bukan babi keluar . perkataan babi yang keluar .
gile hape babi nak kua kat fb . wakaka ;D
haram weyhh kalo tersentuh .
mano nak carok tanah bagai .
wakaka lagi ;D

aku rasa tak salah pun sebut babi tuh .
ia haiwan macam ayam , kambing , ikan , kucing .
tapi sebab kau salah guna perkataan babi tuh , orang marah .

even , kalo kau sebut kambing pun tapi dengan cara yang salah , still orang akan marah kau .
pernah tak ?

"kambing lah kau ni. tak reti nak mandi ke ??!!"
kata Piah kepada Meon .

nampak tak pengunaan perkataan kambing yang salah .

"e e comel nye kambing ni . rasa nak peluk bawak tidur jeh " kata Kiah dengan comel nye .

yang ni tak salah kann ? tade unsur negatif di situ .
jadi , korunk boleh lah pilih haiwan laen kalo tak suke mencarut gune perkataan babi .
tapi aku rasa macam cool jeh sebut babi tuh .
wakaka xD

al kisah nya kelmarin .
dalam kelas yang ade mista macho .
kusi yang aku duduk tuh macam tak best .
time aku nak bersandar , tetibe kusi tuh terangkat tang depan .
dan buat aku rasa nak terjatuh ke belakang .
seb bek lahh ade meja kat belakang .
kalo tak dah tergolek dah aku .
HAHAH !

pastu pe lagi , budak belakang aku gelak laa.
aku dah malu gile babas .
pastu , "baaabii"
oke . itu jeh yang muncul kat mulut aku .
suck gile .
grrr x(

and aku rasa mista macho juga tergelak .
maluuu sial !
dan petang tadi aku tak pegi kelas sebab malu .
diam . jangan gelak .




dah . nak sambung buat assignment.
diam aku kata .