Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, October 26, 2010

.jangan jadi pemintak kaki.

kat malaysia , umo 17 tahun dah boleh amek lesen kete .
bila kau masuk tertiary level, kau ade awek , kau kene ade KERETA sebab nanti nak bawak awek kua jalan-jalan .
gile tak cool kalau pegi dating naek public transport/ motor unless kau dengan awek kau kaki rempit .

even aku suke motor tapi aku tak suke naek motor dengan lelaki .
tak best oke .
sebab sume orang pandang.
HAHA !

girls will expect that if you are 20+ , YOU SHOULD HAVE A CAR regardless kau beli sendiri atau kereta family .
yup A CAR .

kalau kau dah 20+ tapi kau tak ade kereta , girls akan pandang kau guna telinga .
cube kau bayangkan .
itu belum lagi, kalau kau dah 20+ tapi still tade lesen .
lagi lahh . pandang gune hujung rambut agaknya.
haaaa keji kann ?
aku tak cakap tipu weyhhh .
bende berlaku depan mata .
plus, aku terlibat sekali .

aku tade own car lagi .
kau nak expect ape dengan biasiswa RM3.5k , takkan aku nak angkat kereta kann ?
motor pun ayah sponsor.
so , buat masa sekarang , aku guna je lahh lancer kancil merah ibu yang ayah beli .
see . menumpang harta mak bapak lagi =.='

tapi kira orait lah tuh kann .
dari tak de langsung .
thee ^___^

al kisah pada suatu malam .

Peah (nama manja) : eh , Mat bawak kete kau ke ? dia tade kete sendiri ke ?
Aku : aah , dia tade kete.
Peah (nama manja): ouh. (dengan mimik muka yang erghh. paham-paham sendiri)

kau tengok . pompuan skunk materialistik kau tahu .
meski muka kau handsome macam shah jazle sekalipun , kalau kau tade kereta , mintak mahap lahh der .
YOU ARE NOT MY TASTE .
HAHA !

der , aku tak pernah berkire dengan kawan-kawan aku .
aku tak pernah underestimate orang .
aku paham situasi dorunk .
dah tade , nak wat cene kann ?

Peah, kau ta yah lahh nak buat muka mintak kaki kau tuh .
tahu lah kau kaya .
kau ingat semua orang berharta macam mak bapak kau ke ?
opszz . kau pun pakai kereta , ihsan mak bapak kau kann ?
kau belaja pun pakai PTPTN , kecoh lebihh .


hah ! kau , jangan jadi macam Peah (nama manja) ni .
tak yah underestimate orang oke .







aku baru cakap pasal being famous dalam entry kat bawah .
tup tup hari ni , ade orang famous kene kantoi pastu ramai kaki bekap .
kan gua dah cakap , orang famous , buat bende bodoh dan salah pun , still ade yang folo .
HAHA !

8 bantah cakap cikgu:

oranglidi said...

ha'a la. rase nak bagi kaki je klu org mcm peah (nama manja) tu.. peah (nama manja) tu ade kerete ke? sukesuki je underestimate orang.

[sape kantoi?]

I n n z said...

@oranglidi

jangan segan silu.
bagi jehh.
hahah xD

she yang kantoi .
kah kah kah

Mr. Kamloi 'el Astragas said...

gila semat blog ko ni dow. hahaha!

1st time aku bace blog, aku gelak kaw-kaw. HAHA!

gua saspek sama lo..

I n n z said...

@Mr. Kamloi 'el Astragas

celahhh mana ?
haha !
datang lah lagi ;p

amalina sahaja said...

haha peah nama manja tu memang mintak kaki

miss dilla said...

kantoi??
adekah shemale??

I n n z said...

@amalina sahaja

kannn ?
jom bagi kaki .
haha xD

liyana aziz said...

baru balik rumah, baru dapat jenguk sini baca entry pedas! muahahahah.. innz, yana pegi dating pun naik public, x mampulah nak naik kenderaan sendiri.. =p