Meet This Blog In Facebook !

Monday, September 13, 2010

.sekali sekala asah skill.

petang tadi, aku teman kawan aku pegi beraya kat paroi jaya .
aku bajet naek kete aku je .
sebab mak dia susah nak lepas kete kat dia.

sekali sampai depan umah aku bawak kete .
terkejut aii nyahh . (dah terikut si ijudin dah.)
kete dia tuh manual oke .
dia study kat sabah .
jarang-jarang drive kete .
agak terkial-kial gak lahh bile dy drive.
hehe xD

time otw nak balik umah , aku mintak nak bawak .
last aku bawak kete manual, tahun lepas.
tu pun masa test JPJ .
tu lah last , pastu tade bawak manual lagi .
tapi tade lah lupe sangat how to drive a manual car ;)

sebelum bawak tuh , aku tanya dulu dia.
ni nak tuka gear, kene tekan clutch kan ?
nak brek, tekan clutch dulu kan ?
lawak plak .
cene lahh aku leh dapat lesen kete nie ?
wakaka ;D

sampai kat satu simpang bukit, aku tuka gear satu, sebab aku berenti kan .
pastu aku lepas lah brek , sekali kete tuh mengundur ke belakang .
siot. gelabah aku kot .
sebab kat belakang ade kete mahal .
aku riso, aku bump dia jeh .
aku tengok kat side mirror , pakwe yang bawak kete . on the phone .

kawan aku cakap, memang lah, kau kene tekan minyak kuat .
aku tekan lah kuat , tapi clutch takut2 nak lepas .
aku bantai gelak kuat atas kebodohan diri sendiri .
eh, korunk jangan gelak, aku jeh boleh ;p









at least , aku taw yang aku masih boleh bawak manual, in case ade emergency and mase tuh tade kete auto .
tahniah untuk diri sendiri ;)

15 bantah cakap cikgu:

Fariq said...

hahaha....
kn klaka cite ni...
cube update dari td..
msti sy tersenyum lebar..
sme la sy dh lme xbyk kete manual ni..
asek bedal oto je...
tp kalo org swoh bwk still tau lg kot..
cume.................. hehe

chentaMAYA said...

biasa la tuh. tapi rajen2 bwk menual ok! tkt nnti lupe plak nak bwk manual bila dah slo bwk aouto

Ery Farieha said...

aku dua2 pon x bawak smenjak dpt lesen

lg cool kan?
hahahhaha

PutraRocker said...

ramai org kata dia mmg laju!

Kyuubi_85 said...

kalo mcm tu baik beli 2 kete. 1 auto, lg 1 manual.. hahaha

Kyuubi

adrina sidek said...

ye, tahniah tuk diri sendiri..haha ;P

kata kila said...

nnti try bawak manual pulak taw!

I n n z said...

@Fariq

cume ape ?
hehe xD

I n n z said...

@chentaMAYA

kete manual kat uma, kete besar . tak berani .
pdhl iswara jeh ;D

I n n z said...

@Ery Farieha

haha. lagi lahh .
lesen gantung kat leher oke ?
;p

I n n z said...

@PutraRocker

sape laju >?

I n n z said...

@Kyuubi_85

meh duet meh .
hehe xD

I n n z said...

@adrina sidek

hehe xD

I n n z said...

@adrina sidek

hehe xD

I n n z said...

@kata kila
baek kila ;)