Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, September 14, 2010

.ouh baju raya.

masa kecik dulu , baju raya wajib ade 3 pasang .
aku lahh .
adik yang lain, buat pe banyak-banyak baju raya.
tetap baju melayu gak .
tade makna ko nak beli baju india, cina, iban, kadazan , bla bla bla .

untuk aku sorang jehh .
sebab aku jehh anak pompuan dalam family .
vangga disitu .
baju raya 3 pasang means, baju kurung, kebaya dan kebarung .
kompom punye .
tapi skunk orang dah tak pakai kebarung ;p

baju kurung, ibu jahit, kebaya dengan kebarung, mak cik jahit kan .
last aku beraya dengan 3 pasang baju , mase aku form 3.
masuk form 4 , baju raya reduce kepada 2 pasang and NO MORE KEBAYA .
urghh ~
dua-dua baju kurung .

tahun ni, ade aku rekues nak baju kebaya .
jawapan ibu ; tak yah nak menggatal .
aku tak nangis.
sebab aku dah bersedia.
HAHA !

paling sedih , tahun ni, bile aku TAK BAWAK BALIK sehelai pun baju kurung aku .
oke. aku ade selai jeh baju kurung dalam almari .
iaitu baju raya tahun ni .
bile nak kua raya, mati akal aku nak pakai baju ape .
takkan hari-hari nak pakai baju yang sama.
huwaaa T______T













nak mandi .
jap g nak g raya dengan artis,
babai .

12 bantah cakap cikgu:

aken_surf said...

alah ciannye...tp tue satu alasan yang kukuh supaya ko xperlu nk kuar raye...hahahaa

CERITA LEBAT said...

siap boleh request tu yg tak menahan..haha

chentaMAYA said...

haha. 2 la. sape suh xbawak balik baju raye. pakai sluar pn ok lah!

hentakbelipat said...

orait la tu rcycle je baju tu..orang lain2 jumpe kn..mane nk pi cam baju yang sae..kehkeh

GRuNGe said...

Ades, baju raya sampai 3 helai. Mak aih, aku kalau dapat jeans raya pun dah cukup. Best best.

Ery Farieha said...

raya dgn artis?

ceytt~

I n n z said...

@aken_surf

haha ! pandai3 xD

I n n z said...

@CERITA LEBAT

haha .
;D
kalo beli sendri, tado duet ;p

I n n z said...

@chentaMAYA

macam kureng sopan dan ayu .
wakaka xD

I n n z said...

@hentakbelipat

kalo terserempak dengan org yg same cene ? hahaha

I n n z said...

@GRuNGe

well .
haha xD

I n n z said...

@Ery Farieha

thee xD