Meet This Blog In Facebook !

Monday, April 19, 2010

.tak semua orang Islam masuk syurga ?.

mesti pelik kan ?
aku pun pelik gak sebenarnye.

cite dy ceni.
adik aku sek cakap aku itam jeh.
oke fine.
mmg aku itam pun.
ade masalah ?
hee x(

pastu aku cakap la ;
"ustaz aku cakap, kalo masuk syurga, sume org putih"
pastu adik aku cakap lagi ;
"ko masuk syurga ke?"
siot kan statement dy ?
mmg layak dapat penyepak dari aku.
grrr x(
pastu aku balas lagi ;
"sume orang islam masuk syurga lah"
pastu ibu plak nyampuk ;
"tak jugak. kalo orang islam, percaya bende-bende mengarut sampai mati,dia tak masuk syurga rasanya"
oke fine.
aku nganga oke.
pastu aku tanya lagi ;
"percaya benda-benda mengarut ? macam tak boleh lalu bawah ampai nanti jadi bla bla tu eh bu ?"
"haa lebih kurang macam tuh. kalo org tuh percaya pastu dia mati, dia tak masuk syurga"
"macam logik gak. kan bende tuh sume khurafat"


itu kata ibu.
tapi tak pernah plak lah aku denga ustazah2 aku cite.
kalo salah, jgn marah aku.
tapi pk balik, ade logik gak kot.
orang melayu neyh suke percaya bende-bende macam tuh.
esh2 ~















byk tul pastu aku en =)
lame gak pk nk post entry ape.
blank dowh ~
=.='










eh, sape yg dpt acer ferrari tuh eh ?
nk link blog dy.

7 bantah cakap cikgu:

KaiZeN SHiNoBi said...

macam silap je...

x Islam la kalau khurafat, syirik tuh, dah confirm kuar islam..

kan syirik tuh menyukutukan tuhan?

nak panggil Islam lagi ke?

betul x?

Islam pada name je... kan3?

I n n z said...

tah tak taw.
jgn tanye aku la.
haha !

QieFLy si Dolce said...

hurm sapa la yang dapat acer ferrari n black berry tu kan....bertuahnyer badan heheheh

I n n z said...

acer ferrari tuh x taw sape.
tp lelaki.
blackberry tuh aidi safuan dapat =)

mira ellyna said...

nk tau gak ngn ferrari tu..

zida said...

wahaah memang tak boleh percaya benda2 tu, khurafat. tapi org melayu buat perumapaan mcm tu sebab nak bg pengajaran, kan ada benda2 tak sopan yg dibuat. yg pasti, kesannya jgn percaya

er faham kahh?

hahaa, sape ntah name laki yg menang ferrari tu? tp memang bestla!

I n n z said...

zida :fhm2 =)