Meet This Blog In Facebook !

Sunday, April 25, 2010

.benarkah maksud nama melambangkan kelakuan ?.

name aku NUR FARAHIN.

NUR = cahaya
FARAH = gembira
IN = aku tak taw makne.

senang cite, makna name aku CAHAYA GEMBIRA.
tapi bunyi macam pelik kan ?
aku modified cket jadi CAHAYA KEGEMBIRAAN.
ustaz pun cakap CAHAYA KEGEMBIRAAN.

bile aku cakap full name aku.
sape yg taw makna tuh akan cakap ceni.
"patut la ceria semacam, byk gelak, name dia farah. kan makna dy gembira"
dan aku pun bantai gelak2 macam setan lagi.
aku senyum jeh.

korunk salah.
aku jarang gile dapat gelak besar bile makin besar neyh.
paham tak ?

aku sek moody jeh.
kalo korunk jumpe aku, aku akan wat muke garang gile.
tak caya ko boleh tanya kuda kertas.
atau kaizen atau budak hitam.

aku dah jarang nak gelak-gelak sakan.
ouh senang cite.
aku dah tak gembira.

aku dah tak peramah macam dulu.
aku dah tak banyak cakap macam dulu.
aku banyak diam.
sek buat hal sendrik.

tah nape, cahaya kegembiraan tuh tak kekal lama.
aku ade masalah ke eh ?
atau aku dah tak gembira dengan hidup aku ?

makin besar, makin banyak bende nak pk.
lebih-lebih lagi bila aku anak sulung.
dan perempuan.
tanggungjawab dan kesedaran terhadap adik-adik meningkat.
aku dah tak boleh nak pk sal diri aku jeh.
aku kene banyak mengalah.
memang kadang-kadang sedikit terasa bila adik-adik dilebihkan.
tapi aku cepat belajar yg aku anak sulung.
kene banyak berkorban.


mungkin sebab ini juga aku dah tak gembira.
banyak tanggungjawab.
i wish i get back my NUR FARAHIN.


















maseh tak dapat nk terjah blog korunk.
macam cabai sungguh tenet selkom neyh.(sekali lagi)
macam org tak bersyukur pun ade gak aku neyh.
esh3.
see ?
faktor2 yg membawa kepada ketidak gembiraan aku.
haisyooo !!

5 bantah cakap cikgu:

Ery Farieha said...

name saye Nur Farihah
cahaya kegembiraan juge
gembira jugak laaa.
tp kdg2 moody gk laa.
eheheh
eh ehh senyum sll inzz.
xmau moody2 selalu ek? ;)

budakhitam said...

garang la sangat..kah3

I n n z said...

ery : tak leyh ouh. sek nak moody jeh. esh2.

bh : cube ko sokong jeh pe aku ckp.
garang kang. hahaha!

hakimfaridzul said...

if dah dapat terjah jangan lupa terjah saya ye cik innz!!!
agagagaga

KaiZeN SHiNoBi said...

ngeeeee~..

ganaz ke? lalalalalala~