Meet This Blog In Facebook !

Thursday, April 7, 2011

.selagi masih ada masa.

lepas solat maghrib tadi , aku baca Yassin .
tapi ... aku sedih .
sebab aku baca macam makin worst .
maksud nya tergagap sangat, tak macam before .
lepas tuh , aku fikir "Ya Allah , jangan lahh kau gelapkan hati aku"

ibu pernah pesan , walaupun tahu tajwid tak berapa nak betul tapi baca jeh , niat kan baca sebab tak nak lupa .
aku khatam Quran sekali jeh .
masa tingkatan 3 .
lepas tuh , aku baca balik Quran tapi tak khatam pun .
sebab ibu dah khatam , jadi ibu decide nak ajar kitorang kat rumah jeh .
tapi AKU kan pemalas .
memang tak pernah dah aku baca Quran kat rumah lepas berhenti belajar dengan ustazah kat kampung .

aku ada mintak ibu belikan tafsir .
aku baca jugak tapi tak pernah habis Al-Baqarah .
dari 4 tahun lepas , surah itu je lahh .
nampak sangat aku pemalas ..

setiap malam jumaat , lepas maghrib , kalau ada masa dan RAJIN, aku akan baca Yassin .
tapi dah berapa minggu aku skip .
kadang kadang aku balik rumah , tak pun tak de kat uia .
kalau balik rumah , lepas solat , aku terus kejarkan tv .
teruk kan =.='

kadang kadang bila mengaji , aku macam tak boleh nak baca ayat tuh , aku rasa nak nangis .
lepas tuh mula lahh fikir , itu BALASAN sebab lupakan Allah dan hanya ingat bila memerlukan Dia.
aku takut sangat satu hari nanti Allah gelapkan hati aku sebab jarang baca Quran .

aku ni bukan baik sangat .
kalau dah namanya "couple" memang tak lepas dari buat dosa .
in fact , keluar dating pun dah dosa kann ?
walaupun kau dah bagitahu mak bapak kau yang kau keluar dengan bf/gf kau .










aku sedang improve diri .
slow slow kayuh , kata orang . hehe ;)
bersyukur sangat sebab Allah masih bukak pintu taubat-Nya .
dan bagi aku peluang untuk berubah .
aku sangat dambakan hidayah-Nya .








"sesal dahulu pendapatan , sesal kemudian tak guna dahh weyhh"





bersyukur sangat dapat kenal dengan Izuddin .
walaupun kau suka bahan aku tapi aku tahu kau baik .
entry yang sempoi tapi bermakna .
boleh jadi ustaz yang sempoi kau ni .
HAHA !

dan paling paling bersyukur , aku dah nampak kenapa Allah tempatkan aku belajar kat UIA.
walaupun mulanya tak suka tapi kini aku dah triple triple suka .
hehe ;)


pakai tudung pun lagi cantik kann ?
lelaki tak nak perempuan seksi dan free hair jadi isteri .







doakan aku ye ;')

3 bantah cakap cikgu:

sayeJAJA said...

semoga berjaya innz :)

Kaizen Shinobi.com said...

aku tak online, tak pasan ko wat entry nih, hahahaha

rafiq said...

aku doakan kau berjaya dunia akhirat. belajar lah alquran sebab nnt quran akan selamatkan kita diSANA bila kita menjaganya dengan baik. Sekurang-kurangnya 2x dalam setahun kita kena khatam. Tu hak Alquran.