Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, April 13, 2011

.kalau cuti 5 bulan.

malam semalam, ayah suh aku isi borang .
aku dah pelik .
borang ape ?

aku pergi lah tengok .
ce teke borang apa ?


EMPLOYMENT APPLICATION FORM NESTLE .


gulp .
aku telan jeh air liur .
aku kan belum habis belajar .
pesei awal beno nak ngisi nye ?

aku pun isi lahh dengan suka hati .
anak yang baik adalah yang sentiasa menurut kata orang tua nya .
HAHA !

rupa rupa nya , ayah salah faham .
salah aku jugak .
cakap belit belit .
kah kah kah !
ritu before pre reg untuk short sem , aku cakap kat ibu , aku maybe tak amek short sem , jadi aku cuti 5 bulan .
so, ibu mati mati ingat aku cuti 5 bulan .
tapi tiba tiba jadi amek pulak kann .
so, tade lahh cuti 5 bulan .

kalau cuti 5 bulan .
takkan nak mengangkang jeh kat rumah kann ?
aku pun ade terfikir nak cari kerja .
jadi , sebab ayah fikir aku cuti 5 bulan lah ,  ayah suh aku isi borang .
hehe ;)

kerja 5 bulan , syarikat tak nak kalah .
kerja kat international company terus .
HAHA !

lepas dinner tadi , aku tanya lahh ayah .
ade ke keje part time ?
dia kata ada , QA nak pakai orang .
department tuh department ini ada vacant .
dia kata 2 3 bulan bolehh sangat nak kerja .

pastu aku cakap lahh , nanti bulan 7 cuti sampai bulan 9 .
2 bulan .
ayah kata , hurm , tak pe lahh .
try apply untuk bulan 7 pulak .





walaupun aku belajar atas sponsor nestle tapi nestle tak ikat aku .
dia kata scholarship yang dia bagi tuh kira macam fund untuk anak anak nestle .
aku tak yah kerja dengan dia after grad nanti .
tapi aku nak apply jugak kerja kat situ .
best oke ;D



korang p lahh try apply nestle  .
banyak benefits der .
ape ? boikot israel ?
HAHA !
your choice !






















next week nak pergi family day kat melaka .
boleh lahh lenjan coklat dengan aiskrim sampai puas !
jeles tak ?
HAHAHA !

21 bantah cakap cikgu:

Muka Haluih (MH) said...

wah best nye dpt scholar..
kte pn ade tnye mak ade x keje ksongkt opis die,skali wt jgk short sem.haha.. bengang je mak...tnye bsmgt gle keje kosong ade x,skali wt jgk short sem.haha...

rafiq said...

ha keje keje. cukup time cabut!

sherah said...

bai bai tlg tanye2 bapak kau ade vacancy tak.aku tga carik keje ni bai. please2 :)

oranglidi said...

peh.. dah mcm prektikal la kalo smpai 5 bulan cuti.. best gile ko cuti lama. ak dh xda cuti dh skang. derek je 3 sem.

hiro said...

keh keh keh.

Mr PenyuBiru said...

peluang yg ada sambar dulu. bleh carik pengalaman kan.

Botak said...

ape? nestle? tak nak., tak best., tak mencabar langsung.,
habis nanti nak sambung kije balik kat mmhe., hahahaha... :))

Misshy Innz said...

@Muka Haluih (MH)

haha. kesian mak kamu ;D

Misshy Innz said...

@rafiq

tak lah, aku ade shot sem ;p

Misshy Innz said...

@sherah

oke3.
tp apa kata kau tgk online dulu .

Misshy Innz said...

@oranglidi

aku tahu ;D

Misshy Innz said...

@hiro

erk ?

Misshy Innz said...

@Mr PenyuBiru

yup3.
tapi tu lahh.
dah teramek short sem pulak ;p

Misshy Innz said...

@Botak

cess ~ best la oi . haha

kaizen said...

cmne nk apply biasiswa nestle??

Misshy Innz said...

@kaizen

ini untuk anak anak nestle jeh . ;)
x open for public ;)

aimiamira said...

nk tnye lah, mcm mne nak apply scholar nestle ni ?

aimiamira said...

mcm mne nak apply scholar nestle ni ?

sheffie said...

Nak tanye biasiswa nestle tu kalau pointer cgpa x reach requirement dia tarik x biasiswa tu?

sheffie said...

Nak tanye biasiswa nestle ni kalo reach cgpa bawah requirement biasiswa kne sekat tak? Pls help me sye pun scholar nestle

sheffie said...

Nak tanye biasiswa nestle tu kalau pointer cgpa x reach requirement dia tarik x biasiswa tu?