Meet This Blog In Facebook !

Saturday, February 5, 2011

.yeay ! aku berjaya jadi tunangan orang akhirnya.

hola !
selamat malam .

pagi pagi lagi , ibu dah ketuk pintu bilik .
"kak, jom balik pahang , kau drive"
aku just ermmm .
ngantuk der ;D

aku sampai sane pukul 1130 pagi .
tu pun sebab benti jap kat petronas durian tipus .
makan angin, usha usha pakwe .
HAHA !


aku balik pahang sebab kazen aku bertunang .
ouhh , pahang kat felda sungai kemahal .
aku lahir kat sini der ;p

kami pihak lelaki .
kazen aku ni cikgu .
lepasan upsi , sains sukan .
dok kat sri gombak .
tapi tak pernah lagi jumpa kat sana .
abang abang dia salu jeh tanya kat aku soklan klise ;
"kau ade jumpe banchik tak kat sana ain ?"

aku dengan banchik tade lah rapat sangat tapi kalau berborak tuh , okayy lahh ;)
boleh masuk lahh ;D

aku tengok dia macam baru lepas eksiden .
luka luka kat kaki .
jalan dengkot dengkot ;p
aku tanya lahh ;

"kau kenapa ni banchik ? teruk jeh aku tengok ."
"eksiden ."
"haih ~ macam mana lah kau bawak ni ."
"ritu merisik , kaki aku bengkak "
"ni bertunang , luka luka pulak . sok kahwin cene ?"
"sok kahwin , orang angkat aku ."

lawak lahh banchik aku ni ;)

hantaran tadi 9 balas 11 .
kitorang kan pihak lelaki , asyukk lah weyhh .
sebab dapat hantaran lebih .
aku suka gila bila time kekah hantaran .
kek , kapkek, coklat, potpouri , gegula, buah .
semua aku rembat .
HAHA !

bertunang dengan orang sekampung .
cikgu tadika .
comel jeh aku tengok ;)

masa dah balik dari rumah tunang dia tuh , aku hulur lah tangan nak salam banchik .
"tahniah weyhh"
sengih jeh dia ;D
pastu dia jerit "HAHA ! akhirnya aku berjaya menjadi tunangan orang"

banchik ada cerita tadi .
"aku mana kenal perempuan tuh . masa pergi merisik , aku tak kenal langsung . mak lah yang tolong carikan ."
pastu aku soal siasat .
"kau tak pernah jumpa dia ke before ?"
"tak. dating pun tak . padahal dia dok kat subang jaya jeh kot"
"hebat lahh kau . kira tadi , first time lah kau jumpa ?"
"aah ."


banchik pergi tadi , relax jeh pakai jeans dengan tshirt .
naik motor jeh pergi .
tak macam razi .
grand yaww .
kacak berbaju melayu lagi .
hehe ;)

gambar bertunang tadi ada dalam camera .
malas aku nak upload .
sebab kompom berejam nak tunggu .






selamat bertunang banchik dan razi !
kahwin jangan buat buat lupa kat aku .
HAHA !

7 bantah cakap cikgu:

Kaizen Shinobi.com said...

ko bile lagi? haha

afee ali said...

fuuyo! ade jgk kn org mcm banchik u tu. bgs, die mmg yakin ng pilihan mak die. hee~ ;)

mysara said...

ble plak giliran si penulis?? hehe

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

apa grandnya pakai baju melayu?ceit.eh aku mse bertunang mcm S.M Nasamudin kan?Keh Keh

Ery Farieha said...

wahh bahagianya banchik ko.

ngeee.

lionteen said...

igt awk yg bertnang td.hehe

Cik NurulZaty said...

sepupu aku pon brtunang semlm gak..hee

btw.i dah rsa cool blog
trus trnigin sbb u ajin wat review sal coolblog tu..

tgk2 ada kat kulim..trus serbu ohh..hehe

:)

de entry link to u too sal coolblog..hehe