Meet This Blog In Facebook !

Monday, February 21, 2011

.six reasons why i love to go back home.

sebab utama aku suka balik rumah , aku tak suka duduk asrama .
bagi aku asrama ni boring .
tak function sebab aku takde kawan .
okayy , ade kawan , cuma aku yang malas nak pergi berpoya poya .
berjalan kat KL penat gila compared to seremban .
kat seremban , kau boleh bernafas lagi doshh .

sebab kedua , kat rumah , aku ade teman nak bergaduh .
ouhh well aku suka gila bertekak dengan adik adik aku .
aku suka gila bercakap dengan adik adik aku .
walaupun itu sebenarnya buat aku tak matang sebab kawan dengan budak kecik , tapi aku suka .
itu buat aku rapat dengan adik adik aku .
orang kata , selalu nya kalau perempuan rapat dengan siblings perempuan .
lelaki dengan lelaki .
tapi disebabkan aku jeh perempuan , dan tak de pilihan , aku kene jugak kawan dengan diorang .
kan kan kan ?
okayy ape .
tak de lahh aku ni jadi lembik walaupun kadang kadang cengeng ;D
bak kata ibu "akmal , sejak ade akak dia kat rumah, bising jeh mulut dia sepanjang hari. naik lemas dengar suara dia jeh. cube kalau tak de akak dia, diam jehh"
see ~ besar tak pengaruh aku ?
HAHA !

sebab ketiga , kat rumah , aku ada kawan kawan rapat .
macam syuk .
hehe ;)
agak agak bosan , boleh roger roger diorang .
kadang kadang tuh , kalau nak lepak lepak ramai ramai , aku paksa jeh bebudak ni balik .
HAHAA !
paling cikai pun, pergi habiskan waktu dan minyak kereta/motor kat lake garden .
bukan buat mende pun =.='

sebab keempat , kat rumah , aku tak jadi lemau macam kat sini .
sebab bila kat uia , kalau cuti , aku suka bangun tengah hari .
sampai pening kepala .
sebab terlebih tido .
lepas tuh , selalu nye , lepas mandi , aku akan tido lagi .
sehari boleh kata 4 kali aku tido bangun jehh .
kalau kat rumah , bangun tengah hari gak tapi lepas tuh aku tak tido dah .
banyak benda boleh buat .
yang paling best , boleh dengar suara ibu jerit "bangun kak, dah tengah hari dah ni"
itu tanda nya , ibu masih ada di rumah .
cuba kalau dah tak dengar lagi suara ibu jerit suruh bangun .
tak ke banjir jeh nanti T____T

sebab kelima , aku boleh memasak !
aku sangat suka memasak walaupun aku tahu tak berapa sedap , tapi aku suka lahh .
practice makes perfect kannn ?

sebab keenam , rumah aku dekat dengan uia.
HAHAHA !
siapa suruh belajar jauh jauh , kan dah tak boleh balik selalu .
lalalala ~~






promo link untuk yang berminat jadi model macam akak ni ;)
contest nak jadi model

2 bantah cakap cikgu:

mira ellyna said...

hahahaha.. nak gelak leh x? huhu dah gelak bru mintak kebenaran plakkan..

eh, nanti bila da final semester kamo akan rindukan hostel.. percaya lahh kate siti nurhaliza haha..

Arief Arf said...

home is where the heart is.
X)