Meet This Blog In Facebook !

Saturday, February 26, 2011

.tips atasi gaduh antara kekasih.

geli jehh tajukk .
ni patut si izuddin / naqib yang buat .
tapi tah nape , aku pulak yang taip .
HAHA !
gurau der ;p

lelaki ni ego .
memang susah nak mintak maaf .
seboleh nak letak salah kat perempuan .
seboleh nak suruh perempuan jugak cakap "I'm sorry, my bad"
jangan nafi .
aku dah banyak kali jumpa .

cara paling bagus nak bagi korang baik balik adalah dengan menonton wayang cerita komedi .
movie komedi ni akan buat korang gelak bersama .
kan ketawa penghilang segala masalah (ikut fatwa aku. HAHA !)
keluar jeh dari panggung tuh nanti , mesti korang akan okayyy punya .
seyes .
aku dah try . memang menjadi .

nampak sangat aku pernah bergaduh dengan boyfriend .
KAH KAH KAH !

kalau korang ingat , dengan makan / minum favvy food / drink korang , boleh buat korang okayy , you are so wrong .
doesn't make any sense .
ini pun aku dah cuba jugak .
jadi lagi teruk ade lahh .

tak bercakap , tak berpandang , tak berkata , tak bergelak dan macam macam tak ber lagi .
tetibe jadi fokus gila dengan makanan .
makan ikut cakap mak "jangan bercakap time makan, jangan bercakap time mulut penuh"

jadi , kesimpulannya , kalau nak gaduh , pasti kan timing sesuai .
makna kata , time kau gaduh tuh , time tu , ade comedy movie tengah di tayangkan di panggung wayang .
jadi, malam ni gaduh , esok keluar pergi tengok movie tuh .

ye ye , kadang kadang ada yang gaduh , tak nak jumpa langsung .
"I tak nak kawan you 20 jam."
take it easy .
disebabkan lelaki ego memang tinggi , perempuan make a move .
(selalu memang perempuan yang kene mengalah . haih ~ T___T)
book ticket !
tak pun , check movie pukul berapa .
konon konon macam ajak tengok movie jeh .
tapi tengok lah lepas tuh , kang melencong ke bowling lah, dinner lah , karok lahh .
kan dah okayy tuh ;)

try lahh woi .
HAHA !
(paksa paksa orang pulak )

10 bantah cakap cikgu:

sherah said...

haha kau dah kenapa paksa2 orang XD

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

kene praktik ni..
hehe

Fariq said...

ceh.. pempuan kalo dah salah alasan dia lelaki ego tinggi.. takde modal lain ke kak oi.. wakakaka..

i suggest baik diorg tengok cite seram, nanti kalo de part pranjat2 tu mesti makin rapat silaturrahim. kehkeh.. patu masing2 tanggung la dosa.. :p

latest -
-Bila Pandangan Orang Disalah Ertikan

NuR 'aQiLaH said...

kalo jaoh nak tengok wayang komedi jugak mcm mana?

terus begaduh....... T_T

Naqib Mohamad said...

haha! aku sokong cerita seram. lagi cepat berbaik-baik haha

aku rasa lelaki la yg selalu mengalah.... hehehhee

Misshy Innz said...

@sherah

saje nk suh org test gak . haha

Misshy Innz said...

@♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥

nt jadi , gtaw tau ;p

Misshy Innz said...

@Fariq

suggestion awak sangat bagus and direct. me loike ;D

Misshy Innz said...

@NuR 'aQiLaH

err . ni tak taw lerw pulak ;p

Misshy Innz said...

@Naqib Mohamad

mana ade, perempuan lahh salu ngalah ;D