Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, February 22, 2011

.err ni kira rasuah ke ?.

22 Februari 2011

CAST YOUR VOTE !!

hari mengundi la der .
pilih SRC .

ni kali kedua aku vote .
last year , hari jumaat kalau tak salah aku.
dah lah jumaat tak de kelas, kene bangun bersiap semata mata nak vote .
heh. sumpah gua malas nak mam.

tahun ni dia buat masa hari sekolah .
jadi , lepas habis kelas, boleh terus pergi vote .

a day before voting day .
aku teman dena pergi basuh kereta .
borak borak lah pasal voting day ni .

"kau tau calon calon ni sibuk berkempen , lepas tuh, bagi bagi barang kan. F (pangkal nama sebenar) dapat brooch. ada calon bagi kat dia. ko kenal Dr.R (pangkal nama sebenar)? dia cakap tak perlu bagi barang pe sume. tu kan consider as bribe gak kan. bagi something , suh orang vote dia"

aku macam okayyy .
never thought it before .

bila fikir fikir balik, macam iye pun ada .
kau fikir macam mana ?

same je kann kes dia dengan a company give an amount to somebody in order to get a tender .
tak bribe nama nya tu ?

hukum rasuah tuh haram ye kawan kawan .
(ahh kau , macam orang tak tahu jeh)

"whatever is forbidden to give , it also forbidden to take"













renung renung kan dan selamat beramal .
hehe ;)

4 bantah cakap cikgu:

ishiko said...

ye jugak kn... tapi x tahu le niat tukang bagi tu..huhu

Botak said...

susah² tak yah vote.,
senang.,
habis cerita.,
hahahahaha... :))

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

F itu Fakhrurazi ker?Eh saya tak pernah dapat brooch pun tau! Keh Keh

JelinaJoli said...

gua pangkah2 muka2 kurang hensem sebab yg kurang hensem biasanya pemimpin yg bijak. hahahhaha