Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, May 31, 2011

.trend #1 : DSLR.

orang ada DSLR kau pun sibuk nak ada DSLR jugak .
orang gantung DSLR kat leher kau pun sibuk nak gantung DSLR kat leher .

TAPI .

orang lain yang ada DSLR tuh tak loser macam kau .
orang lain yang gantung DSLR kat leher tuh tak loser macam kau .

SEBAB .

kau , nak ada DSLR sebab nak menayang . konon kau pun mampu nak beli camera harga ribu ribu ringgit malaysia . tapi duit mak bapak .
kau , gantung dekat leher tapi tak reti pakai . asyik guna auto mode . heh . baik pakai camera handphone je macam tu .

ORANG LAIN .

ada DSLR sebab dia minat , nak cari duit , reti guna .

TAPI KAU .

sekadar nak show off depan member . bila member cakap "untung lahh mak bapak belikan kau DSLR" . kau mula kembang sebesen padahal ape pun tak boleh kau tuh .








meluat tengok bebudak sekarang yang pergi Times Square dengan bawak DSLR gantung dekat leher tapi sekadar buat perhiasan .
apa kau ingat tali DSLR tuh rantai berbuah kan camera ?
DAMN !



terasa ? kau lahh tuh .



12 bantah cakap cikgu:

Alin Hassan said...

haha betul la ckp kau. biasa aku tgk budak2 baru nak naik ni. gelabah gila dgn dslr. nak kata tau guna tak pun..

Mohamad Shafie Suleiman said...

nice entry :)
memang betul kata sedari,tak semua utilise dslr dorg..
kalau nk tgk golongan loser,cuba dtg JB,singgah CS :)
ramai kot,ada kalangan,budah2 baru nk hidup,huhuhu..
maaf kalau ada yg terasa..

cik panadol said...

haha...pakai duit mak bapak xpe lg, ade ampunnye sbb maybe mak bapak dia kayo!

tp kalo beli dslr pakai duit ptptn tu lg la loser!

Syuk Ry said...

biak pi mereka.. aslkn mereka hepy..
film review : KungFu Panda 2

rara pinkmafia said...

erk.kalau tunang rara yg bli kan slr tu cane lak?poyo gak eh.

pwincess Lov3y dOv3y said...

hahaha..
demam dlsr tu kak.
biase la.
org mampu kan.

athirah said...

haha...cantek kalo mak bapak kayer..petik jari leh slr sebijik...ak ngah kumpul duet beli slr...tp smpi skunk tak cukup2 ag...hahahahahaha

oranglidi said...

hahaa. orang kaya je boleh beli kamera tu.. serius dol. ak cakap sbab memang kamera tu mahal bagi org mcm aku. hehe

dhayaluna said...

tabung dulu sikit2 lama2 dapat beli jugak.tapi jangan guna duet biasiswa or loan untuk dslr. tu bukan namanya minat,tapi saje nak menunjuk2. :)

kaizenshinobi said...

wakakakaka~

Sumpah lawak~ semua betul! hahaha

Banyak lagi pengalaman aku dengan dak2 seperti yang ko cakap~

hahahaha aku tergelak2 je bce entry nih~ hahaha

Cik NurulZaty said...

hahahha..

saya stuju ngn innz sal ni

mmg annoying tgk group2 ramai2 bwa dslr prgi mall..
stuju pasal rantai berbuahkan kamera.haha

mmg pon dslr skrg mcm dh masuk fsyen lak kot..hehe

June Md Fouzi said...

terbaekkk! ada dslr tak smstinya pndai guna. hahaha