Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, May 24, 2011

.untuk fashionista.

Kepada fashionista ,

Saya menulis entry ini untuk anda .
Harap anda baca dan berubah .
Saya tahu anda sangat cantik , bijak bergaya , lincah ber posing tapi boleh tak kalau sebelum photoshoot , anda pastikan segala yang anda pakai , dalam keadaan sempurna ?
Sempurna selari dengan kehendak syariat Islam ?
Okay , saya tak nak cakap pasal legging , sebab kalau cakap pun , anda akan buat pekak dan hidup dengan prinsip "suka hati aku lah, aku yang pakai bukan kau" .
Baju anda ketat , itu hak anda , anda jawab lah sendiri dengan Allah esok .

Mata saya sakit bila tertengok gambar anda yang cantik tapi cacat .
Anda pakai tudung tapi nampak rambut kat side burn lah , kat dahi lah .
Lepas tu sekarang , tudung ikut fesyen .
Kalau tak ikut , anda dikira ketinggalan zaman .
Eh , kemon lahh , kemon .
Pakai tudung apa , kalau nampak leher terang terangan ?
Tahu lah leher awak putih gebu tapi apa motif pakai tudung tapi nampak leher ?
Nak bagi sign suruh vampire bite awak ?

Saya harap awak baca dan berubah .
Bukan fashionista sahaja , ia melibatkan semua , saya , kamu , dia dan awak .



Sekian .
XOXO .

17 bantah cakap cikgu:

Cik Mira said...

saye suke tgk fashionista. mereka gojes. tp kadang kadang macam dah jadi hamba fashion pulak mereka ni

kaizenshinobi said...

woahaaaaaaaaaa! aku salah seekor vampire~ meh aku gigit leher meh~ ngeh3..

Sumpah aku tak paham~

Bila orang sengaja pekakkan telinga yang dijadikan bisa mendengar~
tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

tak paham~

oranglidi said...

hehe.. depa ni bila dah kena rogol baru tau nak tutup itu ini. er maksud aku bukan kena rogol je. bila kena musibah la. hehe.

ssah depa ni nak berubah. memang payah. konon fesyen dah sebati. tapi yang jenis fashionita wannabe pun ada. hampeh.

Anonymous said...

saya dulu ok la gak ngan cik epal.. but now hilang tros respek n rasa dia tu fake sejak dia couple blk ngan bf muncit dia tu.. dulu kemain buat entry mengutuk sampai beratus readers duk sokong n kutuk laki tuh.. tup2 couple blk.. mmg watdehel la..da la pgl shaheizy sam! nk muntah ok! ok la lari dr topik pulak..meluah prasaan kat cni lak..hahaha

Botak said...

aku tak pandai nak berlegging., apatah lagi nak bertudung., camne ni? hahahaha...

Anisa Hang Tuah said...

yes..terima kasih mengingatkan

:)

kadang2 terfikir

tayah nak berpesenista sgt


silap hari bulan selekeh.

nak tgok pun geli.

hiks

Anonymous said...

walau cam mane pun aku sokong kau.

apa yang kau katakan betul.

wadehel si epal tu.

dah la gemok

pastu pakai baju ketat.

perasan cantik.

Arief Arf said...

selalu gak tengok orang pakai tudung tapi nampak tengkuk.
baik takyah pakai je tudung tu kan, at least dapat gak cuci mata.
muahahahaha

X)

Misshy Innz said...

@Cik Mira


obses dengan fesyen , gitu lerrr ;D

Misshy Innz said...

@kaizenshinobi


dorang tak tahu gunakan telinga kot . hahaha xD

Misshy Innz said...

@oranglidi

aku mmg F lahh dgn fashionista ni . eee ~ tah pape ouh .

Misshy Innz said...

@Anonymous

luahan anda diterima ;)

Misshy Innz said...

@Botak

tak yah pakai pape lahh kau . haha xD

Misshy Innz said...

@Anisa Hang Tuah

betul !

Misshy Innz said...

@Anonymous

err .
aku tak fokus kat dia .
general .
tapi thx ah support aku ;p

Misshy Innz said...

@Arief Arf


untung lahh .
hahha xD

haip3.

HaNa Hani said...

yup..peringatan bersama
^_^