Meet This Blog In Facebook !

Saturday, May 21, 2011

.cerita si anak dara.

entry bawah ni tak de komen .
tipu lahh kalau aku kata aku tak kisah tapi nak buat macam mana .

hari ni belajar dengan ibu masak nasi ayam .
ibu suruh basuh ayam .
aku baru basuh 3 ketul , ibu dah habis 8 ketul .
nampak tak betapa teliti lambat nya aku basuh ayam .
adeyhh ~

senang je kot masak nasi ayam ni .
walaupun banyak lauk , macam sup , ayam goreng , kuah , tapi setengah jam dah siap .
tapi dengan bantuan ibu lah .
kalau aku masak sorang , sejam rasanya .
aku kan teliti slow .

overall , nasi ayam aku menjadi dan sedap sangat .
rasa nak tambah 5 kali tapi perut sudah full .

selalu nya yang esaited cerita pasal pengalaman memasak ni anak dara yang baru belajar masak .
sebab cooking is fun yaww !

aku fed up ah bila aku cakap aku reti memasak (not too expert), they will look down on me .
"kau reti masak ke ?"
especially the boys .
i'm learning okay .
sabar lah der .
lama lama nanti sedap lah masakan aku .
HAHA !

even aku tak reti masak banyak dishes as my mom did tapi aku tak de lah se malas mereka yang bila nak makan hanya tahu pergi cari kedai dan menternak lemak .

walaupun zaman dah moden , bibik ada segala tapi kalau perempuan tak tahu masak , tak pernah masuk dapur ,siang ikan pun tak tahu , malu weyhh .

cantik lah kau macam bidadari sekalipun , kalau tak tahu masak , kau still LOSER .




lalalaaa ~
jahat betul mulut kau innz .
heh.

7 bantah cakap cikgu:

J.Syazwana said...

weh terase ah part tak reti siang ikan tuh. huk huk.

eh tapi aku reti masak. cuma siang ikan tuh aku geli sikit sebab mak aku tak ajar. ayah aku selalu beli ikan dia terus siang. hehehe :P

cooking memang fun !
nak buat tiramisu tak sempat2 =___=

kaizenshinobi said...

wahahaha... masak? aku boleh jeh... ngeh3

kembatolo™ said...

tu ciri wajib sorang pompuan tuk layak jadi isteri kot. gahaha

kasih said...

ko patut berguru dengan aku utk masak nasi ayam ni.. haha..

well, menternak lemak? hihihi

kasih said...

ko patut berguru dengan aku utk masak nasi ayam ni.. haha..

well, menternak lemak? hihihi

oranglidi said...

nasik ayam ni aku dah lama belajar masak. masa kat skolah form 3 dulu. sbabtu aku dah lupa. hehee.

ayam dia salut kicap kan?
nasik tu kasi letak halia garam dengan ape lagi ntah. aku dah lupa.

athirah said...

masak ea...haha..im in the proses of learning...;))