Meet This Blog In Facebook !

Monday, May 23, 2011

.kerja hotel tak boleh pakai tudung ?.

kalau tengok sekarang , ramai yang dah bertudung .
tapi aku rasa ini semua pengaruh fesyen .
setuju tak ?

aku nak tanya , kalau kerja kat hotel memang TAK BOLEH pakai tudung ke ?
sebab ada hamba Allah , dulu dia pakai tudung , tapi sejak kerja kat hotel , dia dah free hair .
TOTALLY free hair .
dah tak nampak lagi dia pakai tudung .
pergi kenduri ke , hang out dengan kawan ke , memang dah pakai tudung lagi .
rrambut pun dah cantik .
rebonding lagi .

first of all , wajib lah aku istighfar panjang dengan 'penghijrahan' dia ni .
sangat terkejut okay .

orang akhir zaman ni lah nak perbaiki diri , dia lagi terkeluar landasan .
aku tak tahu kenapa .
tapi one thing for sure , after kerja dekat hotel , tudung dia dah terlupa nak pakai .






jangan cakap sahaja yang kau tu dah besar tapi hakikatnya tak tahu beza baik atau buruk .
dek kerana terlalu obses dengan fesyen , hukum Allah kau tolak tepi .
konon nak pakai tudung ala hana tajima tapi leher nampak .

hana tajima tuh kurus , baju dia loose .
kau ? 
badan besar , breast besar , baju ketat , pakai legging , ada hati nak ikut hana tajima lagi ?



pakai tudung sebab fesyen ?
ubah lah niat kau .
bukan lawa pun . 
jadi bahan umpatan ada lahhhhhh ~~~




sekian .
untuk diri sendiri dan saudara Islam yang lain .





4 bantah cakap cikgu:

rara pinkmafia said...

ada personal conflict kot budak tu.bagus penghijrahan dye yek.huh,jgn jdkan kerja tu sbgai alasan.kalau bukan dr Allah rezki tu cane?dr mana dtg nya.knp dye kena buang tudung krn kerja .hmmmm

Arief Arf said...

teringat dekat lagu apa tah tajuk dia
'pergi club pakai tudung,
masuk club bukak tudung'

wahahahaha

Nour Eyza said...

saya pn hotelier. dan direquest tok bukak tudung tapi sy tanak. nsb baik manager kasi. lgpun cuma praktikal student. klu staff btol2 pun sy TAKKAN bukak tudung. depands la pd individu tu...semoga ada lagi nurr hidayah kepdanya akan dtg yeh! =)

kaizenshinobi said...

@arief~ tuh lagu minah tudung~ hoho

Weng2... itulah yang terjadi bila hati tak selari dengan otakk~ renung2kan dan selamat beramal~ wahaa!