Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, May 4, 2011

.10 things you want to say to one person.

okay ! its time to break the rules .
err rules are meant to be break kann ?
HAHA !

well ~ instead of ONE person, I want to make it to TWO persons.
because they came in package =)
without both of them, I won't be here .

can make a guess ?

YES ! Both of my parents .
kan berdua tu, ibu dan ayah ;)

okay, let's start ! =)

10 Things You Want To Say To Two Person
  1. terima kasih sebab sudi lahirkan akak kat dunia ni
  2. . Ibu pernah cerita , kalau baby gugur, itu makna nya baby tuh tak sedia nak hidup dekat dunia tapi akak nak hidup kat dunia ni and ibu dan ayah make my wish came true =)
  3. terima kasih sebab jaga akak dengan baik
  4. . even ibu ayah pernah pukul akak masa akak kecik tapi ibu ayah tak pernah abaikan kebajikan akak dan adik adik. akak tahu ibu ayah sayang kami sebab tuh kami kena pukul. =)
  5. terima kasih sebab tak tinggalkan akak kat kaki lima , dalam tong sampah ataupun tepi masjid .
  6. terima kasih sebab sediakan keperluan akak serba cukup
  7. . walaupun rumah tak besar , kereta tak mahal , tapi segala keperluan akak ibu ayah tetap penuhi =)
  8. terima kasih atas kasih sayang yang diberikan selama ini
  9. . masa kecik kecik dulu , bila ayah ibu pukul akak, akak mesti ingat yang ibu ayah tak sayang akak . sorry ^___^ tapi sebenarnya itu lah tanda ibu bapa sayangkan anak anak nya , mahu kami membesar dan jadi insan berguna .
  10. terima kasih sebab tak pernah abaikan akak
  11. even akak dah habis sekolah . akak tengok orang lain, lepas habis sekolah, their parents semua dah lepas tangan. cari hala tuju masing masing . tapi akak tak senasib dengan mereka, because i still have ibu ayah yang masih ambil berat pasal kami . ibu call kalau akak balik lambat , ibu text kalau akak dah lama tak balik rumah . 





okay , banyak lagi sebenarnya tapi aku dah tak boleh fikir sebab air mata dah drop .
HAHA !
sensitif dowhh bab bab parents ni .
again, i'm breaking the rules .
sorrry ^___^



done with mine, how bout yours ?


4 bantah cakap cikgu:

kasih said...

no 2 tu ada typo sket.. tukar pat.. abaikan ke tak abaikan.. :D

ceLy. said...

mane lg 4? :D

rafiq said...

dok aci la gini.
ore nk laeng dio bg hok laeng.
tapi takpe,
berehhh...cungg

asyraaf munshi said...

baca entry ni rase nk mnangis jerr...huhuhu