Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, June 1, 2011

.trend #2 : blogger.

blogger + traffic = duit 
blogger + traffic = famous

aku sebenarnya malas nak amek port pasal ni .
tapi aku sebagai pembaca rasa tertipu .
macam kau tengok cerita konon seram , bayar tiket wayang berbelas ringgit , tapi the story end up with a DREAM ! just A DREAM !
kau rasa ape ?
rasa nak terajang pengarah  ?
rasa nak hempuk penulis skrip ?

sama macam blog .
yang beza , kau BACA bukan TENGOK dan ia PERCUMA .
aku tak tahu lah kalau ade blog yang kene bayar if nak baca .

aku ni memang JARANGGGGG blogwalk sebab aku malas dan aku tak nanti end up aku maki maki mencarut bagai .
sebab rasa diri ini begitu bodoh baca blog kau yang entah pape .
okay , blog aku memang entah pape .
tak de info sebab ini personal kann ?

tapi yang aku tak boleh blaa , bila kau ping entry merata merata guna tittle macam ni ;
"(nama blogger terkenal) datang rumah aku semalam"
"(nama blogger terkenal) mintak couple dengan aku kelmarin"

ye. kau guna nama blogger terkenal nak tarik orang datang baca entry kau yang ___________ (isi sendiri) .
dan PASTI , its GUARANTEE 100% orang akan datang baca sebab melibatkan blogger blogger terkenal .
orang NAK TAHU dan orang itu termasuk aku .
beria lahh aku baca entry kau yang konon HOT tapi sebenarnya ?
kau BERMIMPI .
kau BERANGAN .

hell tak kau rasa ?
orang nak true story bukan make up story .
kau ingat aku ni bebudak tadika yang kau nak kelentong celah ni celah tu ?

aku memang fucked up dengan blog blog cenggini .
dan aku dah aim few blogs yang buat keje keji macam ni .
keji . ye memang keji .
bagi aku keji sebab kau guna taktik kotor tarik traffic .
KAU TIPU READERS .

kau boleh cakap , blog kau personal macam blog aku .
so , suka hati aku lah nak post ape .
tapi ada kau nampak aku ping merata tempat macam kau buat ?
sehari 10 kali kau ping entry yang sama dekat tempat yang sama cuma berlainan masa .
itu belum kira dekat twitter , kat group fb , dekat innit , dekat GB , dekat tah mana mana lagi .
ape yang kau nak ?
tentu lah traffic kann?
sebab lepas tu boleh lah kau show off kata traffic blog kau sehari 10K .

eh der , ada gua kesah ?
dalam blog pun nak berlumba .
tak paham betul .


aku dah malas nak komen entry entry meraban macam ni .
sebab bila aku komen , aku akan cakap "kenapa nak guna nama dia ?"
dan kau akan jawab "kalau guna nama sendiri , orang tak baca dan tak tahu"

WHAT ?

eh hello , do stop this rubbish crap okay .





urgh .

7 bantah cakap cikgu:

khai said...

ada tak yang buat entry mimpi kawen dengan khai? haha

kaizenshinobi said...

wakakakaka~

masih newbies lagi tuh~ aku dah bosan kne tipu setiap hari~ haaha

rara pinkmafia said...

alahai.knp mrah2 ni.biasa lah tu.org skng buat blog sbb nk pemes,bukan sbb mmg minat.ntah lah.tak faham lah

oranglidi said...

lagi satu yg gampit bila duk sebut nama artis. oh shitto..

J.Syazwana said...

hari tuh aku sound satu mamat nih dok asyik guna nama fatin liyana. haha ! last2 dia cakap ala takkan nak guna nama ben asaari pulak =___=

kembatolo™ said...

kalo aku kena macam tu aku senyum sorang2 je. haha

Shin Chan binti Doraemon said...

u cool!