Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, June 21, 2011

.salah sebenarnya tu.

‎"bila lelaki ada masalah , give him time to solve it TAPI kalau perempuan ada masalah , please be with her side, she needs you" ♥

sumber : facebook .


orang perempuan ni , tahap kerisauan dia melebihi segalanya .
bila lelaki ada masalah , tak kira lah siapa lelaki itu , err i mean , either his boyfriend, friend or siblings , perempuan pasti nak bersama lelaki tu .
serious .
they will keep asking the boy , what's wrong with you ? are you okay ? you can share your pain with me , bla bla bla .
tapi sebenarnya mereka tak sedar yang kerisauan mereka tu hanya membangkitkan rasa rimas pada lelaki .
merka tak sedar sebenarnya kehadiran mereka itu hanya buat lelaki rasa nak memaki dia .
ye kan wahai kaum adam ?

sebaiknya , jika lelaki itu sedang dalam kesusahan , perempuan jangan kacau .
tapi itu lah , perempuan takkan reti nak duduk diam bila hal ini berlaku .
mereka sangat prihatin .
bila call tak angkat , mesej tak ber reply , perempuan akan jadi panas punggung .
buat kerja semua tak jadi .
risaukan si lelaki .

itu lah perempuan .

berbeza situasi dengan perempuan , bila mana mereka di dalam kesulitan , teman SANGAT diperlukan .
regardless , either boys/girls .
but i think they prefer the boys to comfort them .
perempuan kan mahu dibelai, di manja .
gila hape dibelai dan dimanja oleh kaum sejenis ?
kang kena cop lesbian pulak .
kan ?

walaupun perempuan kata leave me alone , jangan percaya , even dia marah marah ,be by her side .
time ni dia tengah ego .
tapi kena ingat , ego perempuan tak kemana .
she needs you .

trust me .

aku rasa perempuan dan lelaki tahu perkara basic tapi sebagai manusia yang memang di ciptakan Tuhan sedemikian rupa , perkara seperti ini sering terjadi .
maksud aku , perempuan risaukan lelaki , lelaki biarkan perempuan .

kesimpulan yang dapat aku buat , perempuan jangan anggap lelaki itu macam perempuan , dan lelaki jangan anggap perempuan itu macam lelaki .
faham tak maksud aku ?
kau jangan nak loyar buruk eh .
HAHA !








aku ?
perkara ni dah biasa terjadi .
bila benda ni berlaku , mula lahh aku nak sedekah lappy dengan handphone .
sebab aku rasa dengan adanya lappy dan handphone , buat aku asyik teringat kat dia .
heh . dasar hati fragile .

9 bantah cakap cikgu:

cengkerangcipot said...

tapi hanye sebahagian sahaje.. sye nak gurl sye sentiase di sisi utk sgale masalah.. xpernah pn suh die perlu utk seketika.. :)

oranglidi said...

eh.. betul tu do ape yg ko cakap tu. laki2 ni kurang sket suka bila ada masalah pastu yg pmpuan duk tanya2. hehe.

kaizenshinobi said...

setuju~

annoying sungguh~

bhahahaha

cik helena said...

kite suka entry ne!!betul betul!!nanti nak buat entry jugak boleh??credit tu innz :)

Misshy Innz said...

@cengkerangcipot

gud3 ;)

Misshy Innz said...

@oranglidi

betul pun ;)

Misshy Innz said...

@kaizenshinobi

heh . ;p

Misshy Innz said...

@cik helena

boleh kak ;)

Botak said...

aku lebih suka membelai kucing dari membelai wanita., hahahaha