Meet This Blog In Facebook !

Thursday, June 2, 2011

.senyum sorang sorang.

hehe =)

tak sangka pulak aku post semalam tuh ramai pulak yang jumpa .
padahal aku just ping kat fanpage aku , fb aku dengan GB je .
sekali ramai yang datang baca and SETUJU dengan aku .
yeay !

selama ni aku cakap , asik kene kondem je .
ye lahh , siapalahh aku .
femes pun tak , terkenal apatah lagi .
siapa je nak sokong aku .
HAHA !
touching pulak kau innz ;D

aku bukan lah nak back up adinda evans tu tapi aku rasa korang yang maki kutuk bahan dia dan melampaui batas .
orang selalu cakap pasal KARMA .
aku tahu , kau pasti jelas apa itu KARMA .

sebelum nak buat pape , fikir dulu okay .
ini tak , semalam dekat twitter bukan main seronok aku tengok kau bahan budak tu .
ada yang tuka guna pic dia , siap buat fake twitter dia .
eyh hello , kau ni manusia tade perasaan ke ?
#terasa ? memang kau pun .

pernah tak kau fikir , one day perkara yang sama MUNGKIN terjadi dekat adik atau kakak kau .
manusia ni pelakon terhebat kau tahu .
depan family, pijak kuman pun tak mati tapi belakang family ?
bayangkan lahh .

budak sekarang bukan macam dulu der .









people make mistakes .
tugas kita nasihat dan berdoa dia sedar dan berubah bukan kutuk maki dia .

bak kata kaizen , budak tu baru 14 tahun . tak mustahil kalau dia pressure sebab perangai korang yang langsung tak supportive (supportive bukan bermaksud galakkan dia buat salah lagi ye) , dia akan buat stupid things like commit suicide .
nak ke jadi macam tu ?
kalau jadi macam tu , tak rasa bersalah ke ?
tak rasa berdosa ke ?







aku harap bloggers (yes, they are more than a person) yang bahan dia , sedar atas kesalahan kau .
aku betul betul kecewa dengan sikap kau .
jangan ingat kau dah banyak followers , kau kondem orang , orang akan setuju .
guna kan pengaruh anda sebaiknya !

19 bantah cakap cikgu:

kaizenshinobi said...

setuju~

memang aku like lelaju la~ hahaha

rara pinkmafia said...

hopefully budak tu sedar apa yg dye dh buat.

milimilo said...

semalam aku nampak ada org link kan url kau kat blog tokhairul. heee. aku setuju lah pe kau ckp. somalaysian cpt sikit bab2 kontolbesi ni. duh. =,=

sherah said...

setuju!haha sambil tiup2 habuk da lame tak komen sini haha

J.Syazwana said...

yeah !!
aku nak like tapi beruk ben ni lembab tempat like tak kuar =____='

Da LovaC said...

er..sorry..karma xade dlm Islam..Qada dan qadar ade..neway..hapy blogging

Misshy Innz said...

@Da LovaC

ouh. thx btw ;)

Misshy Innz said...

@kaizenshinobi

haha . tq3 ;D

Misshy Innz said...

@kaizenshinobi

haha . tq3 ;D

Misshy Innz said...

@rara pinkmafia

doakan yang terbaik untuk dia ;)
dan untuk kita juga ;D

Misshy Innz said...

@milimilo

aku dah tgk yg tu ;D

Misshy Innz said...

@sherah

blog aku juga rindu kau . haha

Misshy Innz said...

@J.Syazwana

esok boleh like ;D

manjae camiela said...

setujuuuuuuuu sesangat :)

rafiq said...

suka ya orang setuju.. aku setju juga lah.

ceLy. said...

tau takpe. :D

Misshy Innz said...

@manjae camiela

=)

Misshy Innz said...

@rafiq

haha . maceh3 ;D

Misshy Innz said...

@ceLy.

;D