Meet This Blog In Facebook !

Monday, June 20, 2011

.pujuk diri sendiri.

kalau ikutkan , dulu , aku tak pandai langsung nak kawal baran aku .
aku memang garang .
asyik nak menjerit je kat orang .
hati panas je .
aku pun tak tahu nape .
pantang salah sikit , memang terdiam lah orang tu aku marah .

tapi sekarang , dah okay dahh .

walaupun aku garang tapi hati aku sensitif bhai .
mujur lah aku ni jenis cepat sejuk dan tak ambil hal sangat .
kalau orang marah aku , aku diam , lepas tu , dah okay dah .
aku ni jenis tak reti melawan .
sebab ibu ayah ajar , kalau melawan cakap , biadap .
jadi , kalau kena bahan ke marah ke , aku diam je .
walaupun hati aku sakit .
especially time kena bahan lah .

ada lah seorang hamba Allah ni , dia suka merendahkan aku .
walaupun dia sendiri tak besar mana .
kalau ikut akademik , aku memang menang besar lah .
tapi sebab mulut dia kuat hentam orang , dia boleh buat aku macam sampah .
aku banyak kecik hati dengan dia tapi disebabkan aku ni jenis tak melawan , skema kata orang .
aku simpan je .
sampai sekarang , aku diam je .
dia bahan aku , aku tadah je .
aku tak pernah cerita kat sesape .
sebab aku rasa takde sape faham aku .
silap hari bulan , aku cerita , aku yang kena balik .
double sakit hati ye dak ?
wuuu T___T

sepanjang aku hidup , kenal ramai lelaki , tiada seorang pun yang pandai pujuk aku time aku merajuk .
hoh .
kau faham je lah , hati tisu seorang perempuan .
even jijoi kata aku ni lelaki tapi hati aku tetap perempuan okay .
memang tisu habis .
tapi itu lah , setiap kali merajuk , aku sendiri yang pujuk .
heh .
independent kan ?
HAHA !

ouh , aku memang seorang yang independent .
mungkin sebab aku anak sulung ?
yang pasti , aku tak lembik .
tak dapat buat something , nangis, give up .
HAHA !

baideway , nak tanya something .
pernah tak korang alami situasi macam ni .
kau suka budak tuh , tapi budak tu tak suka kau .
kau tak suka budak tuh , tapi budak tuh suka kau .
pernah ?








nak tido jap .
kelas kul 530 kang .
zzz .





3 bantah cakap cikgu:

J.Syazwana said...

pernah !! (sambil semangat angkat tangan laju2)

hehe. benci kalau ade situasi camtuh. grrrr

cik helena said...

pernah!!!geram je rasa..hehe

Azlan Hasan said...

mak aih...garangnya..hahaha

Regards,
-Strider-