Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, June 1, 2011

.siapa yang mula dulu ?.

aku baca kat twitter .
kecoh pasal blogger ngaku dia dah takde virgin .
aku dapat link dari tuiter .

aku baca , simple je post .
aku baca komen .
mula lahh ada yang keluar hadis lah akta lah .
ini memang perangai blogger sebenarnya .
kau kene faham tuh .

kau tahu ape ?
post tuh post tahun lepas punya okay .
tapi baru sekarang orang tahu .
apa makna nya ?
ada orang yang sangap pergi gugel maybe keyword like "dah tak virgin" and pap ! sampai kat link blog tuh .
dan lepas tuh kau sebarkan link .
andddddd the whole blogger's world tahu .

niat kau ape ?
nak share .
bagus tapi agak agak lahh der .
nak share pun private lahh kot .
ni nak memalukan dia doshh .

ape yang selalu blogger cakap ?
bukak aib orang ?
paham kan ?

sekarang budak tuh dah jadi bahan .
aku tengok every post budak tuh memang more to personal life dan aku rasa memang dia treat blog dia as a private diary even dia tak sedar yang blog dia public atau dia tak tahu setting .
sebab dia tak balas komen .
semua cerita dia pun memang open habis .
heh .

kau baca , kau nilai dalam hati dah lahh .
tak yah nak bahan dia kat luar .
ni buat kes sampai ke twitter .
kang ade pulak BLOGGER BUAH BUAHAN buat entry panjang menjela untuk budak tuh .

tahu tahu je lahh entry dia kalau bercakap pasal ni macam mana .
lalalalaaaa ~





p/s : aku dapat nephew baru . adik qistina . nak balik esok . tata :)


24 bantah cakap cikgu:

Dayana Nasir said...

hye. aku salute ko. betul la ko kate. sape yg mula-mula dulu sebarkan link blog dia tu kan. saja nak suruh orang dok maki-maki.

Azlan Hasan said...

betul2..kalo org nak share citer2 camni kena pndai main peranan..citer the situation xpe tp air muka org yg bersalah patut kena rahsiakan..kalo x itu da xpanggil sharing..its more like mengaibkan..aku stuju ngan pandagan ko..hehe :)

Regards,
-Strider-

kaizenshinobi said...

saje nak malukan orang lain~ padahal dah kantoi google bnde2 tak elok~

Hahaha memang bangang betul~

Sembang Kemas said...

gua datang dari blog dayana nasir,dan gua pun baru tahu itu cerita lama.Naseb baek gua tak sebarkan lagi cerita sedemikian,baek pegi buat entry pasal bayi yang dicampak dari tingkat 5 tadi tu,lagi ngancam.

♥ Frau Reen ♥ said...

waw..jln2 n singgah..feel free snggah blog kite

beautiful_rose said...

hanya memerhati dari jauh...
dan buat penilaian sendiri dari sudut berbeza.

si penulis blog dan mereka2 yang datang komen.

okey keputusannya seri 1/1

CikHaniBhulat said...

hani baru buka belog dak tu tdik..hurm, xtahu nak ckp pew...

Botak said...

pesta maki makian., aku nak maki semua orang lepas ni., hahaha.. :))

IQ = Iez Qis said...

terbaek laa, apa yang dikatakan memang betul sangat2~~ saluteee!!

Misshy Innz said...

@Dayana Nasir

mekasih3 ;D

Misshy Innz said...

@Azlan Hasan

thanks for ur support ;D

Misshy Innz said...

@kaizenshinobi

tahu takpe.
memalukan diri sendiri. haha xD

Misshy Innz said...

@Sembang Kemas

uu ~ aah cite lama . tahun lepas punye post ;D

Misshy Innz said...

@♥ Frau Reen ♥

tq for coming ;)

Misshy Innz said...

@beautiful_rose

hee ~ pun boleh ;D

Misshy Innz said...

@CikHaniBhulat

budak budak zaman sekarang .
susah nak predict what they want actually ;)

Misshy Innz said...

@Botak

ko maki aku , aku tak nak kwn ko .

Misshy Innz said...

@IQ = Iez Qis

terima kasih ;)

Yaya Yibari said...

yeszaa~! betul2.. aku sokong. aku jumpe link uh dri sorg blogger femes. masa mula2 aku bukak blog tuh dah ade 100++ follower.. then esok nye aku bkk lg dah jd 300++. how come die bole kate die tak bukak aib org? klu die tak start sebarkn link tuh.. takdelah org nak maki hamun bagai.
die kate nak bkk mata org kite ttg masalah sosial kt malaysia. hey.. macam dah takde cara lain je nak tunjuk..

alexa yussida said...

bloggersss sgt kepochi..haih kok ye pon nak bagi pengajaran guna la cara yg betol kan :)

kojie said...

im totally agree with u....nk copy post dlm blog sy blh?

Misshy Innz said...

@kojie

haha . bolehh =)

Misshy Innz said...

@alexa yussida

itu lahh bloggers . thee ^__^

Misshy Innz said...

@Yaya Yibari

salah sape ? salah sape ?
aaa lu pk lah sendiri . hehe xD