Meet This Blog In Facebook !

Thursday, June 30, 2011

.kau penyebab aku jadi macam ni !.

badan aku start mengembang bak bunga mawar sejak masuk gombak .
masa kat matrix , aku maintain lagi .
meh aku senaraikan faktor faktor yang mungkin antara penyebab aku mengembang bagai johan .

fast food .
sejak dok gombak , ada transport sendiri , ade duit banyak , kaki aku rajin nak melangkah pergi fast food .
kat nilai , mana ada transport .
duit pun tak banyak , ada biasiswa tapi sikit okay .
ada fast food tapi jarang pergi sebab duit tak banyak kann .
paling komen , sekeping duit merah mesti ade ;D

cuaca .
ini menurut kak ad lah . tapi ada logiknya .
*dia berpeluang tengok aku time kurus oi . HAHA !*
kat seremban dengan nilai , panas oi .
memang nak tido petang tuh , kompom berpeluh ah .
ce kat gombak ni ha , tido petang pun berselubung , mano poloh nak kua ?
pas tu , lopeh makan , bantai kroohhh kroohh , memang padan sangat lah .
in addition , eceh cakap omputih plak , pergi kelas, nek motor , lagi lahh .
HAHA !

makanan .
ibu kalau masak , serba serbi kurang .
santan tak pekat , minyak tak banyak.
memang sihat sangat .
lepas tuh , kalau agak agak tak suka dengan apa ibu masak , aku tak makan .
lapar ?
masak lah sendiri .tak pun makan lah pape yang ada .
tapi bila dok jauh dari rumah , makan kat cafe serba serbi lebih .
santan cukup pekat , minyak bergenang , ayam goreng terbaik punya sedap .
nak nak aku pulak tak makan ikan kat cafe .
sebab tak kena dengan tekak .
ikan keli , eyh hello , aku tak makan okay .

kurang bergerak .
ini sangat obvious .
kalau dok rumah , satu hari 100 kali tawaf rumah .
ke dapur lah , tengok tivi lah , keluar sidai kain ke , siram bunga ke .
petang petang keluar rumah , pergi tawaf sikamat pulak .
ce duduk hostel ni ha , nak keluar kene pakai proper .
tu yang malas nak tuka baju , jadi end up , terperuk dalam bilik .
jadi pasif =.='












entah macam mana tah nak diet .
susah lahh  ~
even tak makan , tido mesti berlebih sebab nak cover lapar punya pasal .
mana boleh macam tu .
grr ~

5 bantah cakap cikgu:

TeAqArH said...

joging la..^_^

Alin Hassan said...

jom diet pisang!

atok said...

janji bahagia ;))

rafiq said...

tkyh kurus2. biau gemok bru sihat..

Cik NurulZaty said...

same..
zaty pun..masuk kuantan
terus mndadak dadak naik...