Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, June 28, 2011

.dah puas dah.

aku dah berapa tahun ?
yea ~ 21 tahun .
tapi aku dah puas dah enjoy .
what ?
tak percaya ? HAHA !

okay , aku tipu .
tapi sepanjang 21 tahun hidup , aku belum pernah lagi masuk any club , drink any alcohol except the medications dan smoking .
dan aku rasa ini pencapaian yang membanggakan untuk diri aku .
kalau ikutkan aku yang outgoing person suatu ketika dahulu , memang orang akan ingat aku dah biasa clubbing pe sume .
kalau tak , takkan ada yang tanya "kau tak pernah clubbing ?"
tapi , alhamdulillah , Allah pelihara aku dari semua itu .
thee ^___^

culture shock ?
of course ada .
aku ada sejarah hitam okay .
bagi aku hitam lah , bagi orang lain , itu maybe sejarah kelabu lagi .
HAHAH !

sebab tu aku benci KL ni .
dok KL buat aku kenal dunia 'liar' .
kata hidup sendiri tanpa ibu ayah .
boleh kemana sahaja tanpa larangan dari ibu ayah .
ikut suka nak keluar dan balik jam berapa .
ibu ayah tak tahu .
seronok bukan ?

mujur lahh aku masih punya kesedaran .
aku rasa aku bodoh sangat weyh bila ingat balik apa aku buat yang lepas lepas .
memang tak nak ingat tapi ada je yang tukang ingatkan .

dan aku mula benci dengan seseorang .
dia yang aku lihat boleh jaga aku tapi sebenarnya serangga perosak .
dia lah yang bertanggungjawab buat aku kenal dunia liar ni .
huh . menyesal sangat aku kenal dia .

bukan lah aku nak cakap aku ni baik sangat .
kan aku dah cakap aku pernah buat jahat jugak .
apa jahat yang aku pernah buat , kau jangan lah tanya .
ni makan eh kang *tunjuk penampar*
HAHA !

most of the guys yang aku kenal tak reti nak respect aku as a muslim girl .
dan aku pulak jenis tak reti nak melawan .
adoidoidoi ~
aku rasa diorang ni macam tak support langsung untuk aku berubah .
diorang still assume aku macam aku yang dulu .
yang free hair , yang outgoing , yang boleh buat itu buat ini .
susah kan kalau orang tak supportive ni .
hurm ~

bila aku cakap tak suka , kata aku poyo lah , dulu kau pun macam ni jugak , tak yah nak bajet islamic lah , kau ingat kau baik sangat lah .
adoi ~
cene tuh gak eh ?
pastu mula lah nak tarik muka , tak nak kawan , tak tegur pe sume .
tak pepasal dah dapat dosa sebab putus kawan .







susah kan nak cari kawan yang boleh bimbing kita ke jalan yang diredhai Allah ?

4 bantah cakap cikgu:

Alynn Notnot said...

nak buat bende baik skrg susah. aku pun ade sejarah hitam jugak. susah nak lupa. tp bagi org laen kelabu2 jgk. tp takpe, janji kita takkan berpaling ke arah tu lagi. sume org buat silap, so keep on doing what u're doing - berubah ke jalan lebih baik. :)

rafiq said...

syukur lah Allah pelihara kau lagi.

Kalau kita banyak bersyukur Allah akan tambah nikmat. tp bila tak syukur, ingatlah azab Allah sangat pedih.

eh kau bukan 22 ke?

Nur Syafiqah Md Takiyudin said...

takpe, nak berubah biar perlahan-lahan.yg itu lebih kekal. jadikan kata2 diorang sebgai pembakar semangat. InsyaAllah Dia permudahkan jalan. Goodluck! :)

wanie m'nJ said...

klu kita nak buat baik, mmg akan ada halangan.. Allah nak uji tahap keimanan kita... :)