Meet This Blog In Facebook !

Monday, June 20, 2011

.terus menunggu.

serabut .
tak tenteram .
hati tak tenang .
kucar kacir .
tak de mood .

itu aku sekarang .

kau seakan menjauh dari aku .
aku call seharian , kau tak angkat .
aku tahu handphone kau sebelah kau .
sebab aku kenal kau yang memang tak pernah berenggang dengan handphone .
aku tahu sangat .

tapi mungkin bila kau tengok nama aku yang naik kat skrin , kau silence .
ya , aku pun selalu buat macam tuh tapi dekat orang yang aku tak suka .
jadi , maknanya kau buat macam tu , kau dah tak suka kat aku kan ?

maaf kalau aku buat andaian sendiri tapi hati aku kuat berkata begitu .
tapi kau , bila aku tanya , kau sayang aku tak .
kau jawab sayang .
kau buat hati aku berbunga bunga tapi tak lama .
sekejap .
3 jam kemudian layu sebab tiada percikan air untuk buat ia terus mekar .

kau ibarat bagi harapan palsu kat aku .
apa motif kau ?
balas dendam ?
jangan jadikan aku mangsa , jika hati kau sakit dengan perangai si dia .

apa salahnya kau terus terang dengan mengatakan yang kau memang tak de hati dekat aku .
tak pernah sayang aku .
dan minta aku berhenti berharap .
tak susah kan ?

aku boleh terima walaupun perit .
tapi bukan dengan cara kau mengelak dan terus berdiam diri .
come on , aku juga manusia biasa yang punya hati dan perasaan .

aku dah cuba ambil perkara ini positif tapi nyata payah .
kau yang aku buru .
heh . bodoh kan aku ?
bangang kan aku ?
buta hati agaknya aku ni .
eh , bukan agaknya tapi memang .
HAHA ! mari , gelakkan aku .


orang yang melihat pasti akan berkata "sabar , masih muda. nanti kau akan jumpa yang sebenar"
ye , aku masih menanti tapi di mata aku hanya nampak kau .
entah kenapa .
aku buta .
ye , semakin buta .

sakit tahu hati aku kau buat begini .
aku berharap yang perasaan ini akan segera hilang .
aku mahu hidup kembali ceria .


jika ya , kau sayang aku , katakan .
jika tidak , lupakan , abaikan aku .
itu saja pesan aku .

















*mood swing. maaf*

8 bantah cakap cikgu:

Solihahazahar said...

biaselah lelaki kakk

Azlan Hasan said...

erk..macam bersifat personal jer..tapi pape pun sabar je laa ek..hehe.. :)

Regards,
-Strider-

kaizenshinobi said...

aku nak share bleh? hohoho

kisah kita serupa~ wahaa!

cengkerangcipot said...

wahh jiwang meyh..
suruh die terus terang.. jgn seksa hati ouh.. haishh.. sbr2..~

Misshy Innz said...

@Solihahazahar

hehe ;)

Misshy Innz said...

@Azlan Hasan

biasa lah mood ke laut , memang cenggini . hehe xD

Misshy Innz said...

@kaizenshinobi

boleh3 ;)

Misshy Innz said...

@cengkerangcipot

masih menunggu jawapan si dia ;p