Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, March 23, 2011

.roomate = rumit ?

masa kat matric dulu , aku selalu sangat ade masalah dengan roomate .
memang hari hari aku masam muka .
sebab aku tak suka dengan perangai roomates aku .
bukan tak suka diorang cuma tak suka perangai diorang .

pada aku , aku tak buat benda tu kat kau , kau jangan buat benda tuh kat aku .
as simple as that .
contoh macam , aku tak buat bising depan kau , kau jangan buat bising depan aku .
ye , aku tahu , aku bukan anak raja yang kau nak treat macam itu .
at least , do have some respect .
aku respect kau , dan aku harap kau juga akan buat yang sama pada aku .
aku tak susahkan kau , kau jangan susah kan aku .

kat matric dulu , kitorang tinggal dalam dorm consist of 20 peeps .
yup , 20 peeps .
sila bayang keadaan dia macam mana .
nak nak pulak , bukan semua sekepala .
kadang kadang nak ajak sembang pun , tak semua nya setuju .
jadi , 1001 kerenah kena hadap .

aku tak suka bila time aku tido , ada lampu / cahaya .
aku susah nak tido .
aku suka gelap .
tapi aku consider gak .
takkan lah aku nak tido kul 10 malam , dah nak suruh bilik tuh bergelap kann ?
tapi diorang lain .
kul 2 3 pagi , still awake , with the lights on , keep chatting and laughing .
huh . really disturbing right ?
wajar tak aku mengamuk ?

tapi itu dulu .
masa zaman matrikulasi .
ughh ~ hard time .
selama 2 tahun hidup macam tuh .
mujur rumah aku dekat .
setiap weekend memang aku balik .
less stress ;)

masuk main camp , satu bilik 4 orang .
sorry to say , aku tak mesra dengan roomates .
aku buat hal sendiri .
aku selesa macam ni .
aku tak kacau orang , orang tak kacau aku .
senang .
tak de susah mana mana pihak kann ?
win win situation .

aku tak kisah orang cakap aku sombong .
as long as aku tak susahkan orang , that's fine .
lain lahh aku buat hal dengan orang , itu memang ada hal .






roomates buat hidup kau rumit ?
yes or no ?






bagi aku sekarang , NO .
sebab aku okay jehh ;)

4 bantah cakap cikgu:

Ola said...

masa matrik dlu x rapat pon ngan sume rumet.rapat ngan yg sorg jek..
skrg ni bla msuk U lak, rapat dgn smua.tp biasa la tu kalo ada yg x brapa nak ngam kn..harharhar
sabo je le~

Nurul ♥ Hawa said...

aku pun ske duduk ngan rumate yg bkn kwn2 aku....hehehe

cengkerangcipot said...

hahaha.. mslh yg biase berlaku..
tp tu sume pengalaman kn.. setakat ni i ok je kot.. :)

Kaizen Shinobi.com said...

aku relek jeh.... hahaha