Meet This Blog In Facebook !

Thursday, March 31, 2011

.blogger's show #2.

salam sejahtera .
kita bertemu lagi dalam rancangan talkshow ni .
tanpa melengahkan masa , kita jemput tetamu kita , hurm tetamu yang sama macam hari tu sebab yang lain busyyy .
keh keh keh   .
persilakan Misshy Innz .
*audiences , clap your hand*

P : selamat pagi dan selamat datang cik innz .
I : ye. selamat selamat . hehe ..

P : memandangkan ini kali kedua , saya rasa tak perlu lah kita bermukadimah macam hari tuh ye , kita straight to the point je lahh . boleh ?
I : ouhh , boleh boleh . ape de hal ?

P : kali ni , hurmm , topik kita ada lah , blogger famous . suka takk ?
I : wow ! suka ! suka ! saya ada banyak nak di cerita ni . hahaha .. (esaited)

P : pada cik innz , blogger famous mana yang cik innz suka ?
I : aa , saya suka Hanis Zalikha dan Irine Nadia Marcello .

P : kenapa ?
I : diorang tak sombong . walaupun tak pernah jumpa , tapi saya dapat rasa yang diorang tak sombong . bila tengok gambar diorang , saya rasa cool jehh . wahh, raut wajah sangat mempengaruhi . hehe . lagi satu diorang tak de letak gambar muka , camwhore banyak banyak . entry diorang pun ringan ringan dan menarik . tak terlalu panjang dan pening bila baca . (senyum)

P : lagi ?
I : hurm.. and of course diorang cantik . hehe. tapi cantik tuh saya letak bawah lahh . sebab pada saya , blog yang baik adalah entry yang berjaya buat saya tersenyum bila membaca dan tak buat saya rasa macam "eh , budak ni syok sendiri" . did you get what i mean ?

P : kurang . boleh terangkan ?
I : hurm . yang suka puji diri sendiri , yang suka expose diri , yang taip entry panjang menjela , yang letak gambar camwhore banyak banyak . haa yang macam tu lahh .

P : jadi , penulisan yang macam mana awak suka ?
I : yang macam Hanis Zalikha lahh .

P : adakah follower penentu tahap ke famous an blogger ?
I : bagi sesetengah orang , ye . they judge thru followers. tapi bagi saya , mutu blog itu sendiri . kalau setakat followers ramai sebab blogger tuh konon cantik , padahal mekap 10 inci , bagi saya dia bukan blogger famous walaupun sejuta orang kata dia famous . macam epal , luar nampak cantik , berkilat , selalu orang akan beli untuk dijadikan hantaran , tapi bila makan , busuk , lebam . there's no point , right ?

P : hurm. hurm. bagaimana pula dengan blog blog yang masuk majalah , adakah mereka dikatakan famous ?  blog cik innz sendiri pernah masuk majalah juga kan ?
I : hik hik hik . malu lahh ai  . mana you tahu ni ? (gelak kikiki tutup mulut) sebenarnya saya yang submit blog saya masuk dalam majalah tuh . alaaa, kira macam cari publisiti murahan jugak lahh . kan saya tak famous . ada orang kata  "euwww tak malu nye innz tuh, dah lah tak cantik , tak famous, lepas tuh apply pulak blog suh masuk majalah , perangai ape tuh ?" ini kisah benar . sentap  bila saya baca . (tunduk)

P : aisehh , sedih lahh pulak . perlu tisu ?
I : tisu premier plishh .

*pengacara hulur tisu sekotak*

I : tak pe lahh , abaikan hal lama tu . hehe . kita sambung cerita . bagi saya , blog featured in majalah adalah selangkah menuju ke famous an . belum famous lagi . macam artis , bila dah keluar dalam tv , baru orang kenal . kalau tak keluar tv , mana orang nak kenal . kan ? (senyum)

P : apa pula pendapat cik innz berkenaan dengan orang yang jadi famous setelah menjadi blogger ? adakah blogger plaform untuk seseorang jadi famous dengan mudah ? atau dalam kata mudah , gila glamor ?
I : wahh, soalan awak sangat menarik ! dulu , masa saya mula mula blogging , tiada istilah famous atau picisan macam sekarang . blogger adalah saudara . tiada double standard . entah macam mana dalam setahun dua ni , blog macam jadi platform untuk orang jadi famous . mudah ! berbekalkan rupa paras yang cantik , dia akan naik . blogger lain mula memuja dia . ouhh kasar sangat kan perkataan memuja tapi itu yang sebenarnya berlaku . biasalah bila orang dah famous, dia akan naik kepala dan lupa yang lain . hurm.. sedih sedih . saya rindukan blogger yang dulu . saya anti blogger famous sebenarnya . most of them jerk . tak semua tapi MOST OF THEM .

P : hurm hurm .. baik lah, masa nampak nya semakin jeles dengan kita . jadi, ada kata akhir dari cik innz ?
I : kata akhir ? "blog saya tak perlukan tagline"

P : jumpa lagi di lain hari . assalamualaikum =)


















HAHAHAHA !
motif gelak ?

13 bantah cakap cikgu:

Syazwana said...

woi study exam
lalala~

kembatolo™ said...

Stail ceni skang blog ko eh? Haha

sherah said...

haha suke tagline kau blog saya tak perlukan tagline.haha setail ah kau innz!haha nak jugak selit epal kat situ XD tu laa aku pon tak suke blog skrg dah lain niatnye. tapppi niat aku dah mule tukar do.niat blogging skrg mostly nak dakwah *tapi sikit2 je la. and nak share dgn orang je.then side income. haa tu je la.followers tolak tepi. :) tapi aku hargai semua followers aku.mahupun yang dah unfolloww haha kelakar syial.tapi aku boleh kira berapa ketul je yg betul2 follow and bace blog aku.kalau aku tak ping mmg sikit le sgt yang masuk XD tapi jgn risau der.aku loyal reader kau.kalau ko tak ping pon,aku mmg tetap bukak blog kau thru fb kau.stalker kot aku ni.jgn main haaa :D dah taip panjang ni haa.padan muke kau kah3

Misshy Innz said...

@Syazwana

hak hak hak .
baik . esok aku study ;p

Misshy Innz said...

@kembatolo™

err .
tah lah .
haha

Misshy Innz said...

@sherah

bagus sherah, bagus3 ;)
aku sukaaa.
aku pun de skodeng3 cikit blog ko. hehe ;)

tq babe ! ;D

Naqib Mohamad said...

kenapa buah epal jugak jadi example? buah durian ke, nangka ke? hahahhaha

nuyuEna said...

haha..nice entry..suke bace...^^

Misshy Innz said...

@Naqib Mohamad

durian , nangka, luar buruk, dalam sedap .
tak sesuai . haha !

Misshy Innz said...

@nuyuEna

suke jugak awak komen ;)

kasih said...

famous macam epal. erk.













epal paling tak seswai buat hantaran. :D

Alia said...

lol comellll!

Tapi I have to agree with you, especially part bila dah famous (through blogging), terus lupa orang lain (picisan) yang membuatkan dia famous in the first place!

Kalau muka lawa, senang je kan nak naik. Saya pon senang jugak naik..naik berat badan. LOLOL

Ok tak de kena mengena, sila lempang. LOLOL

Encik Psychopath said...

jangan bercakap tentang kefemesan je. buat entry yg best dan anda akan femes melalui penulisan yg berkualiti.


chaiyok !