Meet This Blog In Facebook !

Sunday, March 27, 2011

.blogger's show #1.

salam sejahtera .
kali ini , kita akan menemu bual seorang blogger yang konon nya suam suam kuku padahal glamor .
cuma dia tak nak ngaku .
dipersilakan Misshy Innz ...
*audiences, clap your hands please*

P = Pengacara
I = Innz

P : selamat petang cik innz.
I : selamat pengantin baru eh selamat petang .

P : anda apa khabar hari ni ?
I : alhamdulillah , masih sehat dan bernafas (tarik nafas dalam)

P : boleh perkenalkan diri dulu ?
I : ouh , boleh boleh . nama betul terpaksa saya rahsiakan . maaf ye. tapi boleh panggil saya innz . saya berumur 21 tahun . ehem . muda lagi . seorang pelajar sepenuh masa dan kadang kadang saya jadi blogger . eh , ade ke kadang kadang ? (garu shawl) hurm . saya boleh dikatakan blogger aktif TAPI bukan blogger famous . ouh , blog saya bernama Diari Budak Malas . url ? gugel jeh nama tuh kay ? hehe .

P : ouh , okay . dah berapa lama terlibat dalam blogging ?
I : untuk tahun 2011 ni , bakal menjangkau 3 tahun . lama gak eh aku blogging (monolong luaran)

P : apa cik innz ?
I : eh , tak de pape . hehe .

P : hurm . masih baru lagi lahh ye ?
I : eh , baru ? 3 tahun. lama lah tuh cik oi . bukan 3 bulan . saya ni boleh dikira otai tahu . (angkat kolar baju)

P : eh , yeke ? okay okay . saya silap . maaf . hehe . apa pengalaman manis yang pernah cik lalui sepanjang blogging ?
I : sweet memory ? eh terspeaking pulak . hehe . hurm .. paling manis macam madu adalah time blog cikai saya masuk magazine . sejak dari tuh , ramai yang bercakap mengenainya . sedikit sebanyak tempias blog famous tuh terkena dekat saya . hehe  (ketawa tutup mulut)

P : wahh ! ini menarik .! tahniah !
I : alaaaa, biasa biasa je lahh youuu .

P : okay , kalau ade pengalaman manis , mesti ada yang pahit juga kan ? (angkat kening)
I : alaa, ni takmo cerita ni . hurm .. sejak masuk magazine , eh bukan bukan , sejak blog saya masuk magazine , ramai lah yang kedengki . sampaikan kawan sendiri sanggup ngappp saya . dia kata saya ni low class sebab cari publisiti murahan . paling sedih , dia kata macam macam pasal saya dekat orang lain . huk huk huk (lap air mata dengan hujung shawl) .

P : alamak , ini bukan pahit lagi ni , ni kenangan sedih ni . maaf cik innz (tepuk tepuk bahu innz)
I : eh , tak pe . saya dah lali dengan semua ni . streeetttttt (hembus hingus dekat tisu)

P : okay , kita sambung bersembang . apa agak nya keistimewaan yang ada pada Diari Budak Malas sehingga follower nya berjaya cecah 1k ?
I : eh , blog saya ade keistimewaan ke ? tah . saya pun tak tahu macam mana boleh cecah 1k . saya menaip jeh . blog saya tiada yang special pun (senyum)

P : yeke ni ? kalau tak de yang special , masakan follower seribu lebih .
I : apa kata kalau awak interview followers saya . pasti mereka ada jawapan . hehe  (ketawa tutup mulut lagi)

P : ouh, terkena saya . hehe . okay lahh cik innz  . kita dah over run ni . sebagai penutup , apa pesanan cik untuk mereka yang sedang membaca temubual kita ni ?
I : hurm .. pesanan ye ? tahniah sebab dah baca bagi perabih temu bual ni . hehe  .

P : baiklah , akhir kata dari saya  "minum Milo , anda sihat dan kuat !" . assalamualaikum .




















borink kan ?
sila like jika borink .

16 bantah cakap cikgu:

Fariq said...

ceh.. takde keje la tu.. temubual diri sendiri.. bile la blogger glemer innz tu nak temubual blogger picisan mcm ai ni.. :p

Shira said...

i wonder wht type of ur imagination hihii. :) u neh funny laa and chomell :)

pwincess Lov3y dOv3y said...

ahhaakk.imaginasi tinggi nie.

saye.mejai said...

*tersenyum.

zuk zuhaiza said...

haha .kelakar part yg suruh tanyer follower tu..betul jugak tuh..

tanye lah follower kenapa ramai follower.hihi

oranglidi said...

slamat berexam!

knangan pahit tu mnyengat tuh..

Kaizen Shinobi.com said...

boring2.... hahahahahha

tapi aku like, sebab ko suh like kalau boring... hahha

Syazwana said...

hahaha
lepas tensen jap
:D

Misshy Innz said...

@Fariq

ai mane lahh reti nak interview org ;p

Misshy Innz said...

@Shira

hehe ;) tq2 ;D

Misshy Innz said...

@pwincess Lov3y dOv3y


over kan ;p

Misshy Innz said...

@saye.mejai

*tersenyum juga ;)

Misshy Innz said...

@zuk zuhaiza

kan3 ?
sebab dorang yg follow ;p

Misshy Innz said...

@oranglidi

tq wehh ;)

Misshy Innz said...

@Kaizen Shinobi.com

terima kaseyyyyhhh, haha ;D

Misshy Innz said...

@Syazwana

bagus3 ;)