Meet This Blog In Facebook !

Tuesday, September 27, 2011

.we think this BUT others think that.

hai hai hai (sambil kelip kelip mata manja)
sumpah aku lupa aku ada blog .
sampai kan 3rd birthday dia pun aku lupa .
okay , tuan tak kenang budi .
HAHA ~

kau kenal siapa itu PEREMPUAN ?
perempuan ni obses dengan cantik, kurus .
termasuk lahh aku jugak .
aku pun nak cantik dan kurus tapi macam susah T_T

aku ternampak seorang perempuan yang kurus gila , perut slim and flat tapi first impression , uhh , she's look bad .
tak cantik pun kurus terlampau .
padahal pada perempuan  , lagi kurus lagi bagus .
perut flat itu idaman !
serius .
malaysian , nak kulit putih , but trust me , it's not beautiful at all .
pucat dan nampak gila tak berseri muka dia  =.='
padahal berkulit cerah itu lah yang menjadi impian .
sebab tu ada yang muka putih tangan gelap .
opss !

okay , aku ni gelap .
HAHA !

aku suka lahh tanya tanya orang , kau nak suami/isteri macam mana ?
NONE of them cakap "aku yang cantik , kurus, handsome , kaya"
NONE okay .
NONE maksud dia TAKDE .
semua cakap nak yang pandai jaga hati , pandai layan , multitasking , understanding and bla bla bla .
macam macam lagi lahh kriteria .

tapi mindset perempuan , "lelaki ni pandang perempuan yang cantik , sexy je"
padahal lelaki bukan kisah sangat hal physical appearance , diorang lagi menitik  beratkan hal hal dalaman .
contoh macam hati budi , perangai , pembawakan diri .
yang berdikari lagi lahh lelaki sukaaa !
mindset lelaki "perempuan ni nak lelaki kaya dan handsome je"
padahal perempuan mahukan lelaki yang bertanggungjawab , boleh jadi ketua keluarga yang boleh bimbing ke arah yang diredhai Illahi dan lain lain .
see ~ kita fikir lain , tapi sebenarnya orang lain tak fikir pun macam yang kita fikir .

so , no wonder lahh kenapa ada yang handsome dan cantik masih single .
bukan diorang tak laku tapi diorang masih mencari kriteria yang diorang nak .
kalau diorang nak , mesti tetiap tahun boleh tukar pasangan .
HAHA ! gila player ;D


okay , itu je nak membebel .
tata ;)

6 bantah cakap cikgu:

kembatolo™ said...

macam terase je. hahaha. kbaii

fYZa said...

innz pki kaler biru ek rini? hee =)
*da mcm stalker plak bunyinya kan? haha*

Misshy Innz said...

@fYZa

eh tak , innz pakai baju pink rini . salah orang ni . hehe xD

Hizami Rahim said...

haha. cinta takde syarat. :)

budakijaupendek said...

asalkan serasi.
klo cantik tp bossy laki mana nak!
hehe

Misshy Innz said...

@kembatolo™

#EhYeke ? haha xD