Meet This Blog In Facebook !

Friday, September 23, 2011

.pasal sekolah.

malam tadi , keluar dengan fizie , mood aku kelaut gilaa .
dia dah banyak kali ajak balik bila tengok aku macam takde mood .

"awak , jom kita balik eh , tak syok lahh tengok awak macam ni"

tapi aku buat pekak je .
drive je kereta tu .

aku macam penat pun ada , mood berterabur pun ada .
kenapa tah .
padahal fizie tuh sangat menyenangkan kot .

maybe sebab ...... kot .
HAHA !

tetiba macam mana , fizie bukak cerita asal sekolah .

"awak dulu sekolah mana eh ?"
"redza" malas malas je aku jawab .

setiap kali bukak cerita pasal sekolah , aku memang emo tahap gaban .
seriously , i HATE that school dan students dia sekali .
cikgu best tapi student macam cilaka .

ingat entry aku pasal kene buli time form 4 dulu ?
sebab itu lahh , aku benci sangat sekolah tuh .
even sekolah tu dah buat aku berjaya masuk UIA tapi still , rasa benci tu sampai mati aku rasa .
grr .

dalam kepala aku asyik cakap , budak sekolah tu jahat .
memang perangai macam setan !

tapi benda yang kita benci tu lahh , yang stick dengan kita .
buktinya , adik adik aku sekolah situ , dan kalau aku cuti , diorang sekolah , aku yang kena amik diorang , still kene pergi jugak sekolah tu kann ?
even , kalau nak pergi mana mana , still kene jugak lalu sekolah tu .
HAHA !

lagi satu , aku dengan budak budak sekolah aku ramai yang dah benci antara satu sama lain .
tinggal berapa kerat je .
itu lagi lahh menambahkan teori aku mengatakan budak sekolah tu jahat .
huh .

lepas aku tinggalkan sekolah , aku tak pernah lagi pergi kenduri kahwin budak sekolah aku .
seboleh habis , aku bagi alasan paling mantap yang klise .

"tak boleh balik , ada hal kat uia. sorry"

kejam ?
semua benda yang berlaku ada sebab okay .
bukan sesaje .
kalau pergi tapi kita dibaratkan tak wujud dan akan ada yang mengata belakang , tak payah lahh .

ouh , hukum tak pergi kenduri kahwin berdosa ?
boleh cakap maaf , tak dapat pergi , ada hal lain .
senang kann ?
hehe ;D



hari ni ada open house , esok ada kenduri kahwin .
kenyang makan aku .
wehuu ~

7 bantah cakap cikgu:

JMR said...

bg sesetgh org, jemputn ke kenduri kawinm tu seperti wjib pegi..skolh lg ek?

JelinaJoli said...

smk dato haji mohd redza ke? adik ipar gua skola situ weyyhh.. tp perangai.. huh!

oranglidi said...

x sangka lak aku. hehe.. tapi alasan ko memang kukuh. kalu ak kt tmpat ko pn ak xnk igt da apa2 psl skolah mcmtu.

cikgu dia best eh?

Misshy Innz said...

@JelinaJoli

cam hantu kann ?
haha .

Misshy Innz said...

@oranglidi

cikgu best sebab keje sekolah sikit . haha xD

Misshy Innz said...

@JMR

lama da habis sekolaa ;D

JelinaJoli said...

uish.. bukan la.. tapi gua saja sokong entri lu. kehkeh.. semua skola sama ja