Meet This Blog In Facebook !

Wednesday, September 7, 2011

.raya with bloggers.

awas ,entry ini mungkin panjang dan penuh dengan gambar kaler pink pekat .
agak agak akan sakit mata , anda dinasihatkan untuk memakai cermin mata hitam .
HAHA !

kalau tahun lepas , aku beraya dengan Zack .
tapi tahun ni aku beraya dengan ramai bloggers !
ala , kan aku dah bagi teaser kat entry entry before .
aku letak gambar je .
malas nak type penuh .
hehe ;)

sekarang , the DSLRian dah upload some photos , and aku dengan tanpa segan silu , telah mengcopy the pictures ;p

tak tahu kenapa this year aku rasa nak beraya dekat melaka .
kat seremban aku rasa takde sape .
so , aku cakaplah Zami , nak pergi rumah dia .
memula decide hari sabtu tapi ade hal , tunda ke hari ahad .

Zami ada cakap nak ajak pergi raya rumah kawan kawan dia .
and aku pulak tak terfikir kawan kawan dia uh bloggers .
masa aku sampai uh dah ade 3 orang .
aku kenal Daniel Adie je , Amir dengan Fikri , aku tak kenal .

aku blur =.='

lagi blur bila aku dengan Syaz je perempuan .
yang lagi 6 orang lelaki .
pehh .
segan =.='


*first lunch di rumah zami . bihun goreng sedap .*
picture credit to  Fikri

masa lunch kat rumah Zami ni , aku dah feeling feeling artis .
first time aku makan dengan adanya flashing dan bunyi camera .
pehh ~ terasa ke retis an itu .
HAHA !

mereka semua photographer , model .
first time join diorang .
tapi memang fun lahh .
Qarl ni kelakar oke orang dia .
dah pinggan ke berapa dia suap bihun tuh tapi still cakap "eh , I baru nak makan okay" .
nice ;)


*us*
picture credit to Fikri

selesai kat rumah zami , kami ke rumah Adie pulak .
jauh gak rumah dia .
eh , sebelum tu , aku dengan Syaz naik kereta Zami taw .
ade yang jeles tak ?
hehe ;)


*di rumah Daniel Adie. ce tengok langsir kat belakang tuuu , chanteq okayy . adore it much ! bersungguh aku bercerita kat ibu ;)*
picture credit to Fikri


Adie buatkan spaghetti untuk kitorang .
dia masak sendiri kot .
wuu ~ terharu dan sedap pulak tu .


*ini lahh cikgu Adie bersama aku dan Syaz*
picture credit to Daniel Adie 



*lagi gambar bersama ;)*
picture credit to Daniel Adie 

selesai di rumah Adie , kamu pekena coconut shake pulak .
kat Alai .
siapa tah mengidam nak coconut shake ?
Qarl ke Nabil ?
ke both ?

sedap lahh untuk aku yang first time minum ni .
tak boleh nak compared dengan apa apa ;)



*kami lagi *
both pictures credit to Hizami 


kami berpecah kat sini .
Nabil dengan Qarl balik KL .
Fikri dengan Amir ke tak tahu tapi masih dalam area melaka .
aku , Syaz dan Zami ke Jusco .
hehe ;)

kesian Zami kene bawak kitorang round melaka .
aku boleh kata first time gak lahh sampai melaka .
memang blur habis .
time kekecik pernah lahh gi zoo , taman buaya pe sume .












thanks for the memories guys ;)
harap dapat jumpa lagi .
lepak sesame ke ;)

mesti dah tak segan silu macam hari tu .
HAHA !




15 bantah cakap cikgu:

syAzAnA said...

gambor lawooo. hehe

oranglidi said...

gile ah. meriah gak tuu.. aku je raya sambil exam. hahaa

intanurulfateha said...

pehhh baju innz.. kemain bekepak.. santek~ kalau sis pakai, ntah ashane rupe. wuwuwuwwwuuuuu~~ >__<

cik helena said...

teringinnnn sangat nak pakai kaftan.tp mesti buruk kalai sis pakai,.haha

Qarl said...

wow i ke tu> hahaha

DanieL AdiE said...

Fun Fun Fun!!

Thanx cos sudi datang beraya di rumah adie...

Amir Naufal said...

sirius best kan..huhu..
sory la x dpt nk upld gambar..laptop amir charger rosak la..nnti amir upld ye..hehe

Misshy Innz said...

@syAzAnA

kann ? handal photographers kitaa ;p

Misshy Innz said...

@oranglidi

aku dah selalu dahh weyh ;D

Misshy Innz said...

@intanurulfateha

kita pakai uh pun nampak pendek , belasah jee ;D

Misshy Innz said...

@cik helena

pakai je kak . buruk ke cantik , tolak tepi ;D

Misshy Innz said...

@Qarl

itu papa irfan lahh . haha XD

Misshy Innz said...

@DanieL AdiE

welcome3 ;D

Misshy Innz said...

@Amir Naufal

takpe3. take ur time .
hantar lappy ke klinik ye ;D

Fiq Fikri said...

yesss saya jadi org terakhir komen yahoooo.....best2 join raya blogger